Motociclism

Marquez castiga la Jerez. Un accident rarisim a modificat podiumul

Sursă foto: twitter.com/marcmarquez93

Marq Marquez de la echipa de uzina Honda a obtinut victoria, duminica, in Marele Premiu al Spaniei, cursa clasei MotoGP desfasurata pe circuitul Jerez de la Frontera.

Start senzational din partea lui Lorenzo, pilotul Ducati care s-a instalat la conducere in primul viraj. Primul pe grila, britanicul Crutchlow a ratat complet plecarea in cursa si a pierdut trei pozitii.

Lorenzo a fost singurul dintre pilotii aflati la start care a optat pentru un pneu soft pe fata, majoritatea celorlalti competitor alegand varianta medium.

In spatele spaniolului de la Ducati de uzina s-a format un grup de trei urmaritori pe Honda care, in primele tururi, au lasat impresia ca pot mai mult, dar ca il lasa deliberat in fata pe Lorenzo pentru a-si uza pneurile.

Primul abandon l-a avut in prim plan pe Alex Rins, spaniolul de la Suzuki iesind in decor din pozitia a cincea. Al treilea abandon in patru curse pentru acesta. O cazatura de care a profitat italianul Andrea Dovizioso de la Ducati, ajuns pe cinci fara lupta.

Un tur mai tarziu s-a curatat si Crutchlow, poleman-ul cursei punand-o la pamant in primul viraj.

In cele din urma, in batalia pentru primul loc, Marquez a trecut fara emotii de Lorenzo cu 15 tururi inaintea finalului.

Patru piloti s-au desprins din pluton, reprezentantii echipelor de uzina Honda si Ducati luptand pentru podium.


sursa: twitter.com/MotoGP

Accident uluitor cu opt tururi inaintea finalului, Pedrosa, Dovizioso si Lorenzo iesind din cursa dupa un acrosaj in trei ca la popice in virajul sase. Marquez a profitat si s-a distantat decisiv in fruntea cursei, in timp ce Johan Zarco si Andrea Iannone urcau nesperat pe podium, cu Danilo Petrucci si Valentino Rossi in top cinci.

Batalia pentru ultima treapta a podiumul a captat atentia ultimelor tururi, cu Iannone, Petrucci, Rossi si Miller in prim plan.

Marquez a trecut primul linia de sosire si a avut timp de o celebrare ridicat in scarile modelului Honda. Zarco a venit pe doi fara presiune, in timp ce Iannone a adus al treilea podium pentru Suzuki in acest sezon.



Marquez castiga la Jerez. Un accident rarisim a modificat podiumul