Motociclism

Marquez castiga in fata lui Rossi pe Sachsenring

Sursă foto: https://twitter.com/marcmarquez93

Spaniolul Marc Marquez s-a impus, duminica, in cursa clasei MotoGP din Marele Premiu al Germaniei, cursa in care echipierul de la Honda de uzina i-a devansat pe Valentino Rossi si Maverick Vinales, cei doi piloti ai echipei Yamaha.

Pe Marc Marquez plecarea din pole position nu l-a ajutat prea mult, spaniolul pierzand doua pozitii la start.

Jorge Lorenzo se instala la conducere urmat de Danilo Petrucci, in timp ce Marquez avea misiunea de a le tine piept urmaritorilor Valentino Rossi, Cal Crutchlow si Andrea Dovizioso.

In turul 4/30 Marquez trecea de Petrucci si se lansa in urmarirea liderului Lorenzo aflat la jumatate de secunda in fata.

Rossi ajungea pe trei in turul opt dupa depasirea lui Petrucci, in timp ce Marquez se apropia de Lorenzo la trei zecimi.

Dupa o treime din cursa avansul lui Lorenzo se prabusea in fata forcingului exercitat de Marquez. Un duel spaniol pentru prima pozitie in Germania, cu vulpoiul Rossi in pozitia de arbitru.

Marquez revenea la conducerea cursei in turul 13 cu un atac la capatul liniei de start/sosire. Rossi vedea rosu Ducati in fata ochilor si il lipea pe Lorenzo la jumatatea cursei, pentru a-l depasi usor pe fostul sau coechipier de la Yamaha.

Pana la final Marquez si-a construit un avans linistitor in fata lui Rossi, in timp ce Maverick Vinales a prins la limita podiumul dupa o revenire fabuloasa in ultima parte a cursei.

Marquez si-a consolidat prima pozitie la general dupa aceasta a cincea victorie din 2018, ajungand la 165 de puncte, in conditiile in care Rossi este al doilea cu 119 puncte. Vinales urca pe trei, cu 109 puncte.

Fara victorie in 2018, Rossi obtine la Sachsenring cel mai bun rezultat al sezonului dupa alte patru podiumuri pe ultima treapta.



Marquez castiga in fata lui Rossi pe Sachsenring