Motociclism

Marc Marquez se impune in MotoGP la Barcelona. Coechipierul sau i-a scos trei rivali din cursa

Sursă foto: https://twitter.com/MotoGP/

Pilotul spaniol Marc Marquez a castigat doar pentru a doua oara in cariera la clasa regina pe circuitul Montmelo de langa Barcelona.

Campionul mondial de la Honda de uzina a triumfat in fata francezului Fabio Quartararo, pilotul Petronas Yamaha plecat din pole position, si a italianului Danilo Petrucchi de la Ducati de uzina.

Victoria lui Marquez la un avans de peste doua secunde si jumatate a fost facilitatea de abandonul a nu mai putin de patru piloti intr-un singur viraj, toti pretendenti la podiumul de premiere.

Nici nu se incheiase turul al doilea din cele 24 programate cand Jorge Lorenzo, coechipierul lui Marquez la Repsol Honda, a atacat prea optimist la interior pozitia lui Andrea Dovizioso (Ducati). Fostul campion mondial a pierdut fata motocicletei pe franare si s-a dus ca pe gheata in Dovizioso. Acesta la randul sau l-a zburat de pe pista pe Maverick Vinales (Yamaha), iar din spate Valentino Rossi n-a mai putut evita coliziunea si a trantit-o de asemenea la pamant.

Nu mai putin de 11 piloti au abandonat in cursa clasei MotoGP de la Barcelona, astfel ca la sosire au mai ajuns doar 13 motociclete.

Marquez s-a distantat in clasamentul general la 37 de puncte in fata lui Dovizioso, dublandu-si aproape punctele fata de Rossi, al cincilea clasat.



Marc Marquez se impune in MotoGP la Barcelona. Coechipierul sau i-a scos trei rivali din cursa