Motociclism

Marc Marquez, cel mai tanar campion mondial din istorie

Spaniolul Marc Marquez a scris la cei doar 20 de ani ai sai o noua pagina in istoria curselor Motomondialului de viteza. Pilotul spaniol a cucerit, duminica, primul sau titlu mondial la MotoGP in chiar anul de debut. Marquez l-a depasit pentru doar patru puncte pe Jorge Lorenzo, dublul campion mondial.

Aflat in prima pozitie a grilei de start, Marquez a fost depasit de rivalul sau, Lorenzo, imediat dupa stingerea luminilor verzi si a ajuns in pozitia a treia.

Lorenzo, flamand sa recupereze cele 13 tururi, a deschis gazul la maxim inca din primul tur si a mers la limita cu Dani Pedrosa pe urmele sale.

Al doilea pilot al echipai de uzina Honda si-a jucat foarte bine rolul si l-a hartuit in permanenta pe fostul sau mare rival de la clasa 250cc, iar Lorenzo avea sa greseasca in turul 9 din cele 30 programate.

Aproape de coliziune intr-un viraj de stanga, cei doi au iesit larg si Marquez a profitat imediat trecand la conducerea cursei. Lorenzo a revenit pe doi, in timp ce Pedrosa a coborat pe cinci, fiind depasit de Alvaro Bautista si Valentino Rossi, ceilalti piloti care au completat topul cinci.

Lorenzo nu a stat prea mult pe ganduri si a reluat ofensiva, de aceasta data tinta fiind chiar Marquez, dar tanarul pilot Honda nu a fortat si s-a multumit sa coboare in pozitia secunda.

Pedrosa a recuperat si el spectaculos terenul pierdut si pana la final a venit pe doi in urma lui Lorenzo. Finalul cursei l-a gasit pe Marquez in pozitia a treia, suficient pentru tanarul pilot pentru a-si asigura primul titlu mondial la clasa regina din scurta sa cariera la cel mai inalt nivel.



Marc Marquez, cel mai tanar campion mondial din istorie