Motociclism

Marc Marquez castiga la Motegi si este noul campion mondial la MotoGP

Pilotul spaniol Marc Marquez si-a adjudecat, duminica, Marele Premiu al Japoniei de la Motegi si a devenit matematic campionul mondial al sezonului 2016 la clasa regina MotoGP.

Marquez a profitat de cazaturile rivalilor de la Yamaha, Valentino Rossi si Jorge Lorenzo, impunandu-se in final in fata italianului Andrea Dovizioso (Ducati) si a spaniolului Maverick Vinales (Suzuki).

Astfel, cu trei curse ramase pana la finalul sezonului (Sepang, Philip Island si Valencia) Marquez are un avans de 77 de puncte in fata lui Rossi in ierarhia generala, cu 75 maxim disponibile.

In varsta de 23 ani, pilotul echipei de uzina Honda obtine al treilea titlu mondial la MotoGP prin care il egaleaza la aceasta categorie pe Lorenzo. Marquez s-a mai impus in 2013 si 2014 la clasa regina.

Rossi, singurul care ii mai putea pune probleme in finalul acestui sezon, a pornit din al 64-lea pole position al carierei, dar a cazut in debutul cursei in timp ce se afla chiar in urmarirea lui Marquez. "Doctorul" ramane cu cele noua titluri mondiale cucerite, dintre acestea sapte fiind la clasa mare, ultimul fiind insa obtinut in 2009.



Marc Marquez castiga la Motegi si este noul campion mondial la MotoGP