Motociclism

Lupta pentru titlul MotoGP prelungita pana in ultima etapa. Rossi risca descalificarea dupa un gest controversat (Video)

Jorge Lorenzo a incheiat in fata lui Valentino Rossi cursa de la Sepang (Malaysia) si a recuperat inca cinci puncte in lupta pentru titlul mondial la clasa MotoGP. Italianul a avut insa un gest controversat in duelul sau cu Marc Marquez si ramane la mana comisarilor de cursa pentru validarea locului al treilea de la final.

Daca ne luam dupa rezultatele de pe circuit, cu Lorenzo pe doi si Rossi pe trei, italianul pastreaza un avans de doar sapte puncte in fata coechipierului si rivalului sau la titlul din acest an dupa cursa de la Sepang, iar lupta finala va fi data pe traseul Ricardo Tormo din Valencia.

Intrecerea de la Sepang a fost castigata de Dani Pedrosa (Honda), pilot care practic nu are ce pierde in acest final de sezon si arbitreaza lupta pentru titlu din garajul rivalilor de la Yamaha.

Chiar daca a pornit in cursa malaysiana din spatele lui Rossi pe grila de start, Lorenzo a fortat inca din debut si l-a depasit pe italian cu o manevra la capatul liniei drepte din fata boxelor.

Rossi a incercat o replica, dar a franat la timp evitand contactul in sicana dreapta-stanga din virajele tehnice cu numarul 2, respectiv 3.

Astfel, italianul ramanea sa se lupte pentru pozitia a treia cu Marquez, duel care a aprins garajul celor de la Honda. Marquez l-a atacat pe Rossi, insa “Doctorul” a replicat cu un atacat la interior. A existat un moment cand Rossi a intors capul spre adversarul sau si pe reluare se vede un mic branci pe care italianul i l-a dat lui Marquez, iar acesta a pierdut controlul si a iesit din cursa.

Ramas singur pe trei, Rossi a scapat astfel de o uriasa presiune din partea unui adversar de calibru precum Marquez si a limitat la doar cinci puncte pierderile in raport cu Lorenzo.

"Am incercat sa ies in exterior si sa-l incetinesc, dar din pacate el a cazut", a comentat Rossi dupa cursa incidentul cu Marquez.

Cursa finala a sezonului 2015 va avea loc la Valencia pe 8 noiembrie, unde vom asista la marea batalie finala intre Rossi si Lorenzo. Un Rossi care cauta un nou titlu mondial la cei 36 de ani ai sai.



Lupta pentru titlul MotoGP prelungita pana in ultima etapa. Rossi risca descalificarea dupa un gest controversat (Video)