Motociclism

Lorenzo castiga la ultima cursa cu Yamaha. Motogp isi schimba frecventa pentru Romania

Spaniolul Jorge Lorenzo si-a luat adio de la colaborarea cu Yamaha printr-un succes categoric obtinut, duminica, in Marele Premiu de la Valencia.

Pornit din prima pozitie a grilei de start, Lorenzo a sprintat decisiv si s-a desprins de restul competitorilor imediat dupa start.

In ultimele trei tururi suspansul a fost reaprins de revenirea lui Marc Marquez, campionul mondial din 2016 incercand sa se apropie de liderul cursei.

Lorenzo a pastrat un ritm foarte ridicat si in cele din urma a trecut primul linia de sosire fara niciun fel de emotie.

Marquez s-a clasat pe doi, in timp ce italianul Andrea Iannone, pilot aflat la ultima cursa pentru Ducati, l-a invins in lupta directa pe Valentino Rossi pentru ultimul loc pe podium.

In spatele "Doctorului" s-a clasat Maverick Vinales, pilot care in 2017 o lasa pe Suzuki pentru a imparti garajul echipei de uzina Yamaha alaturi de Rossi.

MotoGP revine din 2017 la Eurosport Romania

Dupa sapte ani in care am urmarit Motomondialul de viteza pe frecventele Digi Sport, competitia suprema pe doua roti a sporturilor cu motor revine la Eurosport.

Dorna Sports, detinatoarea drepturilor comerciale pentru MotoGP a anuntat semnarea unor noi contracte cu televiziuni din tarile scandinave, tarile baltice si Romania pentru sezonul 2017.

Pentru Romania a fost semnat un contract de exclusivitate pentru urmatorii trei ani cu Eurosport, posta care va transmite in direct toate cursele pe canalul principal. Calificarile si sesiunile de antrenamente vor fi de asemenea difuzate direct sau inregistrat pe Eurosport 1.

Cursele Motomondialului de viteza s-au vazut in anii 90 pe Eurosport International, iar astfel s-a construit si in Romania o baza importanta de fani ai acestei spectaculoase discipline motorizate.



Lorenzo castiga la ultima cursa cu Yamaha. Motogp isi schimba frecventa pentru Romania