Motociclism

Lorenzo castiga la Barcelona si se apropie de Pedrosa la general

Afacere suta la suta spaniola in Marele Premiu al Cataluniei la clasa MotoGP unde Jorge Lorenzo s-a impus in fata coechipierilor sai Dani Pedrosa si Marc Marc Marquez.

Desi nu a fost decat al treilea pe grila de start, Lorenzo a avut cel mai bun start si s-a instalat la conducerea cursei inca din primul viraj. Pedrosa, pilotul aflat in pole position, nu a avut ce face si s-a multumit cu pozitia a doua, in timp ce Marquez plecat din linia a doua a urcat pana pe trei.

Grupul de frunte i-a mai compus pe Cal Crutchlow si Valentino Rossi, "Doctorul" reusind un salt de doua locuri imediat dupa start.

Primii cinci competitori s-au desprins rapid de ceilalti urmaritori sub ritmul draconic impus de Lorenzo. Grupul de frunte l-a pierdut pe Crutchlow, pilot iesit din cursa pe propria eroare, astfel ca batalia de trei s-a redus la una in trei, cu Rossi pilotand de unul singur izolat in pozitia a patra.

Uzura pneurilor a facut ca Lorenzo sa se desprinda in fata urmaritorilor de la Honda si la final campionul mondial a celebrat a treia victorie a sezonului dupa cele obtinute la Losail si Mugello.

Pedrosa a incheiat pe doi la 1.7 secunde in urma rivalului sau de la Yamaha, dar ramane lider la general pentru doar sapte puncte. Marquez a completat podiumul si este al treilea la general, in timp ce Rossi a venit pe patru.

Este al doilea loc patru pentru italian dupa cel obtinut la Jerez in Marele Premiu al Spaniei. Cel mai bun rezultat al lui Rossi in 2013 ramane locul doi de la Losail din prima cursa a sezonului.



Lorenzo castiga la Barcelona si se apropie de Pedrosa la general