Motociclism

Jorge Lorenzo castiga in fata lui Valentino Rossi la Barcelona

Spaniolul Jorge Lorenzo a obtinut, duminica, a patra victorie din cariera pe circuitul Montmelo de langa Barcelona si s-a apropiat la un singur punct de Valentinon Rossi in clasamentul general.

Pilotul Yamaha cu numarul 99 de concurs a avut cel mai bun start si s-a instalat la conducere inca din primul viraj, reusind sa-si pastreze pozitia pana la final.

Lorenzo a stabilit cu aceasta ocazie si un nou record la clasa regina MotoGP, acesta devenind pilotul cu cele mai multe tururi consecutive la conducere.

Rossi, coechipierul lui Lorenzo la Yamaha, a pornit de pe pozitia a 7-a grilei de start, dar a avansat rapid pana in pozitia secunda, profitand si de cazaturile din fata.

Iesirile in decor nu au lipsit in debutul cursei, campionul mondial Marc Marquez de la Honda deschizand practic balul.

Aflat in urmarirea liderului Lorenzo, pilotul celor de la Honda si-a pierdut rabdarea ratand un punct de franare, astfel ca a trantit motocicleta intr-o zona de pietris. Ulterior a revenit in sa insa doar pentru a aduce motorul la boxa echipei sale. Nu mult a lipsit ca Marquez sa-l scoata din cursa si pe Lorenzo, impactul cu roata spate a acestuia fiind evitat pentru foarte putin.

Detinatorul pole position-ului, Aleix Espargaro de la Suzuki, a avut un start complet ratat, dar a revenit ulterior pana in pozitia a treia, profitand de cazatura italianului Andrea Dovizioso de la Ducati.

Tanarul spaniol nu a rezistat si s-a vazut depasit de un Dani Pedrosa (Honda) venit de undeva din mijlocul plutonului, dupa care a pus-o la pamant si el.

Pedrosa, al zecelea in debutul cursei, avea sa incheie astfel pe ultima treapta a podiumului.

In urma rezultatelor de la Barcelona diferenta dintre Rossi si Lorenzo s-a redus la un singur punct, astfel ca lupta pentru titlul clasei regina din acest an se rezuma la o lupta interna intre pilotii de uzina Yamaha.

Moto 2

Francezul Johann Zarco a obtinut victoria in cursa clasei intermediare Moto2, acesta impunandu-se in fata spaniolilor Alex Rins si Esteve Rabat.

Zarco are un avans de 40 de puncte in fata lui Rabat la general.

Moto 3

Ecart de doar 35 de miimi de secunda intre primii doi clasati la categoria mezina Moto3.

Danny Kent a obtinut victoria in fata lui Enea Bastianini, cel in fata caruia are un avans de 51 de puncte la general.



Jorge Lorenzo castiga in fata lui Valentino Rossi la Barcelona