Motociclism

Jorge Lorenzo castiga acasa la Valentino Rossi. "Doctorul" a spart motorul

Spaniolul Jorge Lorenzo a obtinut victoria in Marele Premiu al Italiei de la Mugello la clasa MotoGP, dupa ce coechipierul si rivalul sau Valentino Rossi a abandonat din cauza unor probleme la motor.

Plecat din pole position, Rossi a pierdut primul loc imediat dupa start si s-a lansat in urmarirea lui Lorenzo.

Primele tururi au fost extrem de pasionante cu Rossi in urmarirea lui Lorenzo. De mai multe ori pilotul italian a schitat atacuri la interior, dar Lorenzo s-a aparat exemplar si a ramas in pozitia fruntasa.

Cand mai ramasesera 15 tururi pana la final Rossi a tras drept inaintea unui viraj de stanga si a abandonat cu motorul in flacari. Abandon pentru idolul tribunelor de la Mugello si astfel Lorenzo ramanea singur in fruntea cursei.

Spaniolul de la Yamaha avea sa obtina in cele din urma victoria in fata conationalului sau Marc Marquez de la Honda, dupa mai multe depasiri in tururile de final, in timp ce podiumul a fost completat de Andrea Iannone de la Ducati.

Lorenzo conduce in clasamentul general, cu 115 puncte, urmat de Marquez, cu 105 puncte. Rossi pierde teren si ramane la cota 78 puncte.

Pentru al saptelea an la rand un spaniol castiga Marele Premiu de Motociclism al Italiei la clasa regina MotoGP.Jorge Lorenzo castiga acasa la Valentino Rossi. "Doctorul" a spart motorul