Motociclism

Inlocuitorul lui Valentino Rossi la Yamaha castiga in Qatar. ”Doctorul” n-a prins primele 15 locuri!

Sursă foto: https://twitter.com/YamahaMotoGP

La cei 21 de ani ai sai francezul Fabio Quartararo a obtinut, duminica, victoria in cursa clasei MotoGP in Marele Premiu de la Doha, a doua alergare a sezonului programata pe traseul Losail din Qatar.

Adus de la Petronas Yamaha in locul lui Valentino Rossi, cel supranumit ”El Diablo” i-a luat la mana in ultimele tururi pe pilotii Ducati aflati in fata sa si a obtinut victoria la o diferenta care l-a scutit de griji.

La fel ca in urma cu o saptamana, Ducati a dominat inceputul cursei si in prima parte a intrecerii constructorul din Bologna a propus patru motociclete in primele cinci locuri.

Plecat in premiera din pole position, spaniolul Jorge Martin a condus o buna bucata din cursa, fiind depasit in virajul patru de Quartararo.

Echipierul de la Yamaha a cochetat cu mijlocul clasamentului in prima parte, pentru ca in final sa puna pe asfalt intreaga putere a modelului YZR-M1.

Johann Zarco a completat dubla pentru Franta obtinand locul secund dupa depasirea lui Jorge Martin, coechipierul sau de la Ducati Pramac, in chiar ultimul din cele 22 de tururi programate.

Este pentru prima data in ultimii 67 cand doi francezi incheie pe primele doua pozitii o cursa la clasa regina.

Martin a sarbatorit cu mecanicii sai ca dupa o victorie primul sau podium la clasa MotoGP.

Valentino Rossi, o legenda vie a motociclismului, a avut parte de o cursa de cosmar, pe care a incheiat-o in afara punctelor, pe locul 16.

”Doctorul” incheiase pe 12 prima cursa din Qatar, in urma cu o saptamana, fiind departe de asteptari la o echipa care in 2020 a obtinut cele mai multe victorii la MotoGP, fiind revelatia sezonului alaturi de spaniolul Joan Mir, cel care a cucerit titlul mondial cu Suzuki.

Moto2

Britanicul Sam Lowes a obtinut a doua victorie consecutiva in Qatar, invingandu-l din nou pe Remy Gardner.

Diferenta in cursa de duminica a fost de doar 190 de miimi in favoarea pilotului de 30 ani care si-a trecut in cont a 8-a victorie din cariera la Moto2.

Lowes, pilot al echipei Elf Marc VDS, concureaza in al saptelea sezon la Moto2, dupa ce a fost campion mondial la clasa Supersport din Mondialul de Superbike (WSBK) in 2013, iar in 2017 a avut o trecere meteorica prin MotoGP, unde a obtinut doar cinci puncte cu Aprilia.

Moto3

Jorge Acosta de la KTM, un debutant la clasa mezina a Motomondialului, a obtinut prima sa victorie din cariera pentru doar 39 de miimi de secunda in fata sud-africanul Darryn Binder de la Honda.

Italianul Niccola Antonelli de asemenea de la KTM a completat podiumul.

O cursa pe care Jaume Masia, pilotul plecat din pole position, a incheiat-o pe locul 9.

Spaniolul Acosta plecase al 9-lea in cursa!



Inlocuitorul lui Valentino Rossi la Yamaha castiga in Qatar. ”Doctorul” n-a prins primele 15 locuri!