Motociclism

Honda de uzina a confirmat pilotii pentru 2013

Echipa de uzina Honda va miza în sezonul 2013 al clasei MotoGP pe spaniolii Dani Pedrosa, reconfirmat în cadrul gruparii nipone cu un nou contract, si de tânarul debutant Marc Marquez care în prezent concureaza la categoria intermediara Moto2.

Daca în ceea ce-l priveste pe Dani Pedrosa lucrurile erau clare, ibericul semnând prelungirea contractului pentru înca doi ani, aparitia lui Marquez la echipa de uzina Honda a fost posibila dupa ce s-a renuntat la regula debutantilor.

Înainte pentru a concura în cadrul unei echipe de uzina un pilot trebuia sa evolueze cel putin un sezon în cadrul unei formatii de client.

Pedrosa a pilotat doar pentru Honda la clasa regina obtinând 16 victorii în 106 starturi.

Prin acest proces au trecut Colin Edwards, Ben Spies, Stefan Bradl si altii, dar cum mai nou s-a renuntat la aceasta regula Marquez poate concura direct la MotoGP dupa anii petrecuti la categoriile inferioare.

Marquez conduce clasamentul general intermediar al clasei Moto2, dupa ce în 2011 a ratat de putin titlul mondial în fata germanului Bradl.

Ca si palmares, Marc Marquez se poate lauda cu un titlu mondial obtinut în 2010 la clasa 125cc si un total de 21 de victorii (11 la Moto2 si alte 10 la 125cc).

Echipa de uzina Honda se va desparti la finalul sezonului actual de australianul Casey Stoner, pilot care a ales sa se retraga din Motomondialul de viteza.



Honda de uzina a confirmat pilotii pentru 2013