Motociclism

Fabio Quartararo, victorie la Portimao in MotoGP | Prima cazatura a sezonului pentru Valentino Rossi

Sursă foto: https://twitter.com/FabioQ20/

Francezul Fabio Quartararo a castigat Marele Premiu al Portugaliei la clasa MotoGP cu plecare din prima pozitie a grilei de start.

Echipierul de la Yamaha de uzina s-a impus in fata italianului Francesco Bagnaia (Ducati Lenovo) si a spaniolului Joan Mir (Suzuki).

Revenit dupa noua luni pe grila Motomondialului de viteza, spaniolul Marc Marquez (Honda) a incheiat pe pozitia a saptea, dupa ce in debut reusise sa urce pana pe locul al treilea.

Valentino Rossi, al 17-lea pe grila de start, a abandonat in urma unei cazaturi, cu zece tururi inaintea finalului cursei, cand se afla pe pozitia a 11-a in spatele fratilor Marquez.

Dupa rezultatele slabe din Qatar, pentru Rossi aceasta cazatura vine sa confirme ca trecerea de la Yamaha de uzina la Yamaha Petronas a lasat urme la nivelul moralului multiplului campion mondial.

Au mai cazut in cursa de la Portimao pilotii Jack Miller, Johan Zarco (ambii de la Ducati), respectiv lusitanul Miguel Oliveira (KTM).

Pentru Quartararo este a doua victorie a sezonului si a cincea din cariera. Francezul urca la conducerea clasamentului general, de unde l-a detronat pe conationalul sau Zarco.

Rezultate cursa Portimao:

1. Quartararo (Yamaha), 2. Bagnaia (Ducati), 3. Mir (Suzuki), 4. Morbidelli (Petronas Yamaha), 5. Binder (KTM), 6. Espargaro (Aprilia), 7. M.Marquez (Honda), 8. A.Marquez (LCR Honda), 9. Bastianini (Avintia Ducati), 10. Nakagami (LCR Honda), 11. Vinales (Yamaha), 12. Marini (Avintia Ducati), 13. Petrucci (Tech 3 KTM), 14. Savadori (Aprilia Gresini), 15. Lecuona (Tech 3 KTM).

Clasamentul pilotilor dupa trei curse:

1. Quartararo 61 puncte

2. Bagnaia 46 puncte

3. Vinales 41 puncte

4. Zarco 40 puncte

5. Mir 38 puncte.



Fabio Quartararo, victorie la Portimao in MotoGP | Prima cazatura a sezonului pentru Valentino Rossi