Motociclism

Ducati obtine prima victorie cu motocicleta de uzina la MotoGP

Sursă foto: https://twitter.com/ShellMotorsport/

Italianul Francesco Bagnaia a valorificat plecarea din pole position si s-a impus de o maniera impresionanta in Marele Premiu al Spaniei desfasurat pe circuitul Jerez de la Frontera.

Bagnaia a condus toate cele 25 de tururi programate si l-a intrecut pe campionul mondial Fabio Quartararo de la Yamaha.

Acesta din urma ramane lider in ierarhia generala a pilotilor, cu un avans de sapte puncte in fata spaniolului Aleix Espargaro.

Pilotul de la Aprilia a completat podiumul cursei iberice dupa o depasire spectaculoasa efectuata cu patru tururi inaintea finalului.

Aleix Espargaro i-a depasit in acelasi viraj cu numarul 13 pe Jack Miller (Ducati) si Marc Marquez (Honda), pilotii aflati in fata sa la acel moment al cursei.

Marquez a incheiat in cele din urma pe patru, urmat de Miller si de Joan Mir (Suzuki).

Pentru Ducati este a doua victorie din 2022 si prima obtinuta cu motocicleta echipei de uzina, dupa ce Enea Bastianini se impusese in prima cursa a sezonului, in Qatar, la ghidonul unui model al echipei de client Gresini.

La Moto2 victoria a revenit in premiera japonezului Ai Ogura de la Honda. Acesta i-a devansat pe spaniolul Aron Canet si pe italianul Tony Arbolino.

Canet a concurat cu un deget fracturat in etapa precedenta de la Portimao (Portugalia), rezultatul obtinut fiind cu atat mai merituos.

Podium integral spaniol la categoria mezina Moto3, cu o dubla reusita de echipa GasGas Aspar. Izan Guevarra a castigat in fata lui Sergio Garcia, pe trei clasandu-se Jaume Massia de la Red Bull KTM.



Ducati obtine prima victorie cu motocicleta de uzina la MotoGP