Motociclism

Dovizioso la a doua victorie consecutiva in MotoGP

Sursă foto: twitter.com/AlpineStars

Pilotul italian Andrea Dovizioso a castigat, duminica, Marele Premiu de Motociclism al Cataluniei la clasa regina MotoGP, la o saptamana distanta dupa ce aducea victoria pentru constructorul Ducati in cursa de casa de la Mugello.

De la Casey Stoner, ultimul campion mondial cu Ducati, niciun pilot al echipei din Bologna nu mai reusise o dubla in Motomondialul de Viteza.

Podiumul de la Barcelona a fost completat de cei doi echipieri de la Honda de uzina, spaniolii Marc Marquez si Dani Pedrosa.

Startul cursei de la Barcelona a fost unul spectaculos, cu Pedrosa pierzand avantajul plecarii din pole position in fata unui Jorge Lorenzo dezlantuit in virajul. Acesta s-a instalat la conducere in fata lui Marquez si Pedrosa, in timp ce Dovizioso s-a pozitionat in rolul vanatorului in pozitia a patra.

Spaniolul de la Ducati n-a condus niciodata cu mai mult de jumatate de secunda, dupa care a pierdut ritmul si s-a vazut trimis in afara podiumului.

Se putea si mai rau de atat, multiplul campion mondial Valentino Rossi nereusind sa urce mai sus de locul opt cu Yamaha de uzina, pierzand lupta cu modelele Yamaha Tech 3 pilotate de Johann Zarco (locul 5) si Jonas Folger (locul 6). Pana si Alvaro Bautista pe o Ducati de client a incheiat mai bine decat Rossi.

Marele Premiu al Cataluniei a fost cursa in care modelele Ducati indiferent de specificatia motorului au eclipsat concurenta, nu mai putin de sapte motociclete propulsate de constructorul italian clasandu-se in puncte.

Clasamentul general

Dupa cele doua victorii consecutive, Dovizioso a urcat pe locul secund in ierarhia generala la doar sapte puncte in urma liderului Maverick Vinales de la Yamaha, doar al 10-lea la Barcelona.

Urmeaza trei piloti despartiti de doar cinci puncte, Marquez, Pedrosa si Rossi.



Dovizioso la a doua victorie consecutiva in MotoGP