Motociclism

Dovizioso castiga la Sepang. Titlul se joaca in ultima etapa a sezonului

Sursă foto: twitter.com

Andrea Dovizioso a castigat pe ploaie Marele Premiu de Motociclism al Malaeziei la clasa MotoGP, in timp ce Marc Marquez a incheiat pe patru, astfel ca lupta pentru titlul mondial ramane deschisa intre cei doi pentru etapa finala de la Valencia, cu 21 de puncte avans pentru Marquez.

Pentru Dovizioso aceasta este a opta victorie din cariera la MotoGP si a sasea din aceste sezon.

Cu toate acestea, Marquez ramane favorit la castigarea titlului mondial la adapostul celor 21 de puncte diferenta.

Dovizioso este obligat sa castige la Valencia, iar Marquez sa termine mai jos de locul 12 pentru ca italianul de la Ducati sa obtina in extremis titlul mondial.

La egalitate de puncte intre cei doi castig de cauza ar avea Marquez, pilot care a obtinut mai multe victorii in 2017.

Startul cursei

Zarco s-a instalat la conducere dupa start, in timp ce Marquez a avut cea mai buna plecare din grila ajungand pe doi cu o progresie de cinci pozitii.

Rossi a plecat extrem de rau si a alunecat sase locuri dupa start pana pe zece.

Dupa primul tur ordinea la varf ii avea in prim plan pe Zarco, Lorenzo, Marquez si Dovizioso al patrulea.

In turul 4 din cele 20 programate initial ecarturile intre pilotii din frunte se stabilizasera, astfel incat am asistat la o neutralizare.

Marquez vs Dovizioso

Dovizioso a facut prima miscare ofensiva si il depasea pe Marquez pentru doar cateva viraje la finalul turului patru. Obligat sa termine in fata lui Marquez pentru a amana deznodamantul luptei pentru titlul mondial pana in ultima etapa, la Valencia, Dovizioso a atacat din nou urcand pe trei. In fata Zarco se distanta la trei secunde in fata lui Lorenzo.

Marquez n-a mai riscat, in conditiile in care in urmarirea sa il avea pe coechipierul Pedrosa, poleman-ul de la Sepang, si a mers la conservarea rezultatului. Toate cartile ramaneau la Dovizioso, obligat sa castige pentru a reduce ecartul la sub 25 puncte in ierarhia generala inaintea etapei finale.

Lupta pentru prima pozitie

Intre timp Lorenzo l-a ajuns si depasit pe Zarco. Acelasi lucru l-a facut si Dovizioso, ajuns pe doi cu Marquez pe patru la doua secunde in urma lui Zarco. Pentru un punct spaniolul era campion mondial virtual.

Cu un Marquez in pozitia a 4-a multumit sa limiteze pierderile, lupta pentru prima pozitie cu batalia interna de la Ducati a tinut capul de afis. Isi va ceda Lorenzo pozitia pentru a-l favoriza pe Dovizioso in lupta pentru titlul mondial era intrebarea de pe buzele tuturor?

Si raspunsul a venit la finalul turului 16, cand Lorenzo a franat tarziu la intrarea in ultimul viraj iesind larg, ceea ce i-a favorizat depasirea lui Dovizioso, noul lider al cursei.

Cu Dovi la conducere si Marquez pe patru la cinci secunde in urma locului trei ocupat de Zarco, diferenta la general se reducea la 21 de puncte in favoarea lui Marquez. Astfel, Dovizioso prelungea suspansul pana la Valencia in etapa finala a sezonului.

Ordinea la final

1 Dovizioso
2 Lorenzo
3 Zarco
4 Márquez
5 Pedrosa
6 Petrucci
7 Rossi
8 Miller
9 Viñales
10 P. Espargaro



Dovizioso castiga la Sepang. Titlul se joaca in ultima etapa a sezonului