Motociclism

Dani Pedrosa il invinge pe Valentino Rossi la Misano. Razboi pe fata intre “Doctor” si Jorge Lorenzo

Spaniolul Dani Pedrosa de la Honda a castigat, duminica, cursa clasei MotoGP din cadrul Marelui Premiu al Statului San Marino si a devenit al optulea invingator diferit in acest sezon.

Pedrosa a pornit de pe locul opt al grilei de start, dar aceasta nu l-a impiedicat pe “micutul Dani” sa realizeze o cursa de exceptie si sa obtina victoria in fata lui Rossi.

Un succes facilitat si de alegerea pneurilor, Pedrosa fiind doar unul dintre cei trei piloti care au optat pentru cea mai soft varianta a pneului de fata oferit de Michelin.

Lorenzo a pornit din al 64-lea pole position al carierei, dar s-a vazut rapid depasit de Rossi cu o manevra agresiva la interior. Mutarea “Doctorului” nu a scapat de critici, Lorenzo condamnand manevra colegului de la Yamaha.

"Asa este stilul lui. Alti piloti depasesc mai curat. Ne-am fi acrosat daca nu indreptam motocicleta. Nu cred ca trebuie sa fim atat de agresivi", a spus Lorenzo dupa cursa.

Italianul a motivat la randul sau ca a vrut sa preia fraiele cursei inca de la inceput: "Am vrut sa trec in fata de la inceput, pentru ca la Mugello am stat in spatele lui Lorenzo si am avut ghinion, am spart motorul".

Rossi nu a reusit sa se desprinda in castigator, iar Pedrosa l-a ajuns si depasit in virajul patru al turului 22, cu sapte tururi inaintea finalului.

Pentru Pedrosa este prima victorie la MotoGP dupa cea obtinuta in Marele Premiu al Malaysiei in octombrie 2015.

Marc Marquez, al patrulea la final, pastreaza 43 de puncte avans in fata lui Rossi.



Dani Pedrosa il invinge pe Valentino Rossi la Misano. Razboi pe fata intre “Doctor” si Jorge Lorenzo