Motociclism

Cum explica Valentino Rossi cel mai slab weekend din cariera in MotoGP

Sursă foto: https://twitter.com/ValeYellow46

Multiplul campion mondial Valentino Rossi a schimbat echipa pentru 2021 si inca nu reuseste sa livreze rezultatele obisnuite pentru fanii din intreaga lume.

Dupa cea mai slaba clasare din cariera in calificarile pentru Marele Premiu de la Doha, locul 21, pentru cel supranumit “Doctorul” lucrurile n-au stat mai bine nici in cursa programata duminica pe traseul Losail din apropierea capitalei Qatarului.

In pofida unui start promitator care i-a adus o urcare de trei pozitii, Valentino Rossi a ramas prins in spatele plutonului, nereusind vreun moment sa se implice in batalia de la varf.

Rossi a incheiat in cele din urma pe locul 16, ratand prezenta in puncte.

“Cu siguranta nu este un rezultat deloc grozav si sa plec din spatele grilei a fost dificil, desi spre final ritmul meu n-a fost unul chiar dezastruos. N-a fost insa de ajuns pentru a tine ritmul cu primul grup, in special la inceputul cursei”, a declarat Valentino Rossi dupa a doua cursa din Qatar.

Acesta recunoaste ca inca nu a gasit raspuns la problemele avute inca de la prima cursa cu performantele anvelopei spate si mai spune ca ceilalti competitori au la dispozitie modele cu adevarat puternice.

“Trebuie sa imbunatatim performenta pe varianta soft a anvelopei de spate. Am fost mai rapid decat in urma cu o saptamana, dar n-a fost de ajuns”, mai spune Rossi.

Ajuns la 42 de ani, Valentino Rossi a plecat de la echipa de uzina Yamaha la finalul sezonului 2020 si a ajuns la Petronas Yamaha, echipa satelit a gruparii japoneze.

O echipa care in 2020 a lasat o impresie solida prin rezultatele obtinute si care ii pune la dispozitie lui Rossi o motocicleta de uzina la fel cu cele pilotate de Maverick Vinales si Fabio Quartararo, cei doi castigatori din Qatar in 2021.

Petronas Yamaha n-a reusit decat doua locuri 12 la Losail, prin Rossi in prima cursa si apoi prin Franco Morbidelli, coechipierul acestuia.Cum explica Valentino Rossi cel mai slab weekend din cariera in MotoGP