Motociclism

'Corsarul Negru' Biaggi, noul lider al Campionatului Mondial de Superbike

La aproape 39 ani, pilotul italian Max Biaggi traieste o a doua tinerete in Campionatul Mondial de Superbike, unde a urcat la sefia clasamentului general in urma celor doua victorii de pe circuitul Miller Motorsport din statul american Utah.
Cel supranumit 'Imparatul Roman' sau 'Mad Max' s-a impus in fiecare din cele doua manse desfasurate pe pamant american, profitand de abandonurile spaniolului Carlos Checa.

Pornit din prima pozitie a grilei de start, pilotul iberic de la Althea Ducati s-a retras din prima cursa cand mai erau doar trei tururi din cele 21 programate cu probleme la motor.

Aflat in urmarirea fostului coechipier de la clasa 500 cc a Motomondialului de Viteza, in perioada cand concurau pentru echipa de uzina Yamaha, Biaggi a profitat imediat trecandu-si in cont cele 25 puncte.

Britanicul Leon Haslam (Suzuki) a incheiat pe doi, limitand pe cat posibil pierderile in economia clasamentului general, unde pastra dupa prima cursa doar zece puncte in fata lui Biaggi.

Podiumul primei curse a fost completat de japonezul Noriyuki Haga (Ducati), vicecampionul mondial fiind la cel mai bun rezultat al sezonului.

Cursa secunda a fost trasa la indigo cu prima. Checa a pornit din pole position, Biaggi s-a instalat pe locul secund in urmarirea spaniolului, pentru ca acesta sa abandoneze din nou cu probleme tehnice in turul 8.

In acelasi tur a iesit din cursa si Haslam, astfel ca Biaggi impusca doi iepuri dintr-un foc: primul loc in cursa si pozitia fruntasa virtuala in ierarhia generala.

Avand de partea sa experienta bogata, intelepciunea varstei si mai ales puternic motor Aprilia RSV-4, Biaggi a incheiat fara probleme victorios, bifand a sasea victorie a sezonului, a treia dubla din cariera si primul loc la general, unde are 15 puncte in fata lui Haslam inaintea ultimelor sase runde.

Aprilia a reusit chiar dubla prin clasarea pe locul secund a britanicului Leon Camier, in timp ce podiumul a fost intregit de Cal Crutchlow de la Yamaha.

Urmatoarea runda a Campionatului Mondial de Superbike este programata, in ultimul weekend din luna iunie, pe circuitul Misano Adriatico din San Marino.

Onlinesport: Dumitru Stircu


'Corsarul Negru' Biaggi, noul lider al Campionatului Mondial de Superbike