Motociclism

Calificarile de la Losail anulate din cauza ploii

Sursă foto: twitter.com/motoryracing

Toate cele trei sesiuni de calificari programate sambata la MotoGP, Moto2 si Moto3 pe circuitul Losail din Qatar in prima runda a sezonului 2017 au fost anualte din cauza ploii torentiale care s-a abatut asupra micutului stat de la Golful Persic.

Din motive de securitate pilotii si oficialii au decis ca este mai bine sa se anuleze respectivele sesiuni cronometrate.

In aceste conditii, grilele de start pentru cele trei curse programate duminica vor fi alcatuite prin cumularea timpilor din cele trei sesiuni de antrenamente libere desfasurate joi si vineri.

Astfel, la clasa regina MotoGP din pole position va porni spaniolul Maverick Vinales, noul coechipier al lui Valentino Rossi in garajul echipei de uzina Yamaha.

Acesta ii va avea drept oponenti in prima linie la start pe italianul Andrea Iannone de la Suzuki si pe Marc Marquez de la Honda.

Francezul Johan Zarco de la Yamaha Tech 3, Andrea Dovizioso de la Ducati de uzina si Scott Redding pe un Ducati de client compun linia a doua.

Multiplul campion mondial Valentino Rossi va fi al zecelea la start, in timp ce campionul mondial Jorge Lorenzo, noul echipier de la Ducati va lua startul din pozitia a 12-a.

In total 23 de motociclete se vor alinia la startul primei curse de MotoGP din 2017, cu noii veniti de la KTM pornind de pe ultimele pozitii, in speta Pol Espargaro si Bradley Smith.

Moto2

Franco Morbidelli va pleca din pole position la categoria intermediara MotoGP, urmat in prima linie de Alex Marquez si Thomas Luthi.

La clasa Moto2 vor lua startul nu mai putin de 34 de motociclete.

Moto3

Spaniolul Jorge Martin de la Honda se va afla in prima pozitie a grilei de start la categoria mezina. Philipp Oettl de la KTM si Romano Fenati de la Honda completeaza linia intai la start din totalul de 31 de motociclete de la aceasta clasa mica.



Calificarile de la Losail anulate din cauza ploii