Motociclism

Batalie epica pentru victorie intre Dovizioso si Marquez in Austria

Sursă foto: twitter.com

Marele Premiu al Austriei la clasa MotoGP s-a jucat strans, dupa cele 28 de tururi programate primii doi clasati fiind despartiti de doar 176 de miimi.

Victoria i-a revenit in cele din urma italianului Andrea Dovizioso, pilot care s-a impus in fata liderului campionatului, spaniolul Marc Marquez, obtinand a treia victorie a sezonului pentru el si constructorul Ducati.

Podiumul a fost completat de Dani Pedrosa, al doilea echipier de la Honda de uzina, un pilot care a avut un start de cursa modest, dar care a recuperat puternic pe final, profitand de pneuri mai bine conservate.

Plecat din pole position, Marquez nu a profitat prea mult de avantajul din calificari, fiind rapid depasit de un Jorge Lorenzo plecat ca din tun.

Triplul campion mondial si-a condust magistral modelul Ducati de uzina in primele zece tururi, cand a avut chiar si o secunda avans unui grup de urmaritori compus din Marquez, Dovizioso, Rossi, Zarco, Vinales si Pedrosa.

Daca prima jumatate a cursei i-a apartinut lui Lorenzo, pilot care in cele din urma avea sa incheie in afara podiumului pe patru, ultimele tururi au oferit un spectacol de zile mari cu Dovizioso si Marquez in rolul protagonistilor.

Italianul a reusit sa-l blocheze pe spaniol si astfel s-a ajuns la solutia unui atac decisiv in ultimul viraj al celui din urma tur. Ambii piloti au iesit larg in afara trasei ideale si Dovizioso a fost cel care a reusit sa sprinteze spre victorie.

Un final de cursa electrizant care a adus aminte ce epicele batalii din anii 90 de la clasa 500cc si ulterior dupa trecerea la MotoGP.

Marquez ramane lider la general cu 16 puncte avans in fata lui Dovizioso. La 24 de puncte mai in spate se afla Vinales, cel mai bine clasat pilot de la Yamaha.



Batalie epica pentru victorie intre Dovizioso si Marquez in Austria