Motociclism

Bastianini, primul pilot care castiga doua curse la MotoGP in 2022

Sursă foto: https://twitter.com/Bestia23/

Italianul Enea Bastianini s-a impus in Marele Premiu al Statelor Unite la clasa MotoGP dupa o cursa dominata de constructorul Ducati.

Invingator in prima cursa a sezonului pe traseul de la Losail (Qatar), Bastianini s-a impus pe Circuitul Americilor din Austin (Texas) in fata australianului Jack Miller.

Echipierul de la Ducati de uzina s-a instalat la conducerea cursei inca din primul viraj si a condus pana cu cinci tururi inaintea finalului, cand a fost ajuns si depasit de Bastianini.

In plus, Miller avea sa piarda si locul secund in fata spaniolului Alex Rins (Suzuki), multumindu-se in final cu locul trei, prima lui clasare pe podium in 2022.

Ducati a dominat prima parte a cursei din Austin, cu cinci motociclete pe primele cinci pozitii.

Hegemonia constructorului italian a inceput sa fie sparta de cei doi reprezentanti de la Suzuki, Alex Rins si Joan Mir, acestia devenind tot mai rapizi pe masura trecerii timpului.

Multiplul campion mondial Marc Marquez (Honda) a ratat complet startul din grila, ajungand pe ultima pozitie, de unde a inceput o spectaculoasa cursa de recuperare.

In cele din urma spaniolul cu numarul 93 a incheiat pe sase, la 6.6 secunde in urma invingatorului, dar cu o zecime in fata campionului mondial din 2021, Fabio Quartararo (Yamaha).

Jorge Martin (Pramac Ducati) a incheiat pe opt, dupa ce a pornit din pole position.

Enea Bastianini ramane lider la general, cu 61 de puncte acumulate dupa primele trei curse din sezon.

Acesta este urmat de Alex Rins (56), Aleix Espargaro (50) si Joan Mir (46).



Bastianini, primul pilot care castiga doua curse la MotoGP in 2022