Motociclism

A cincea victorie a sezonului pentru Jorge Lorenzo

Pilotul spaniol Jorge Lorenzo (Yamaha) continua parcursul fara eroare spre primul titlu mondial din cariera la clasa MotoGP, ibericul impunandu-se, duminica, in Marele Premiu al Cataluniei, unde a obtinut a cincea victorie a sezonului curent.
Succesul de la Barcelona a facut din Lorenzo primul pilot Yamaha dupa Eddie Lawson care obtine trei victorii la rand dupa tot atatea plecari din pole position.

Plecarea de pe grila nu a fost tocmai buna pentru Lorenzo, acesta fiind depasit in primul viraj de conationalul sau Dani Pedrosa (Honda), dar acesta din urma a retrogradat rapid in mijlocul plutonului, dupa ce a iesit larg in urmatorul viraj de stanga.

A fost o eroare care l-a costat pe Dani poate chiar victoria, tinand cont de impresionanta cursa de urmarire care a urmat din partea pilotului Honda.

Desi a revenit pe prima pozitie, Lorenzo a avut parte de o concurenta serioasa din partea italianului Andrea Dovizioso (Honda), duelul celor doi fiind arbitrat de australianul Casey Stoner (Ducati).

Dovizioso a reusit pentru scurt timp sa preia conducerea cursei, dupa care a depasit de Lorenzo, pentru ca in a doua jumatate a cursei sa piarda fata motocicletei intr-un viraj de stanga, iesind in decor.

Pedrosa a revenit miraculos in pozitia secunda, reusind sa termine cursa in fata lui Stoner, pentru ca in spatele celor doi sa incheie francezul Randy de Puniet (Honda) si spaniolul Alvaro Bautista (Suzuki).

Lider la general se mentine Lorenzo, cu un total de 165 puncte, al doilea la mare distanta fiind Pedrosa, cu 113 puncte. A treia pozitie este ocupata de Dovizioso, cu 91 puncte.

Japonezul Yuki Takahashi (Tech 3) s-a impus in cursa clasei Moto2, podiumul fiind completat de elvetianul Thomas Luthi (Moriwaki) si Julian Simon (Suter).

La categoria mezina, 125cc, s-a impus spaniolul Marc Marquez (Derbi), acesta devansandu-i cu peste patru secunde pe britanicul Bradley Smith (Aprilia) si Pol Espargaro (Derbi).

Urmatoarea intalnire cu Motomondialul de Viteza este programat pe 18 iulie, cand circuitul Sachsenring va gazdui Marele Premiu al Germaniei, dupa care clasa regina va merge in Statele Unite pentru spectaculoasa intrecere de pe Laguna Seca (25 iulie).

Onlinesport: Dumitru Stircu


A cincea victorie a sezonului pentru Jorge Lorenzo