Motorsport

Legendara familie Andretti revine in pole positin la Indy500

Sursă foto: https://twitter.com/HondaRacing_HPD/

Marco Andretti, nepotul marelui campion Mario Andretti va porni din prima pozitie in editia cu numarul 104 a cursei de 500 de mile de la Indianapolist, etapa regina a campionatului de monoposturi IndyCar.

In varsta de 33 ani, Marco Andretti a stabilit cel mai bun timp in calificarile programate cu o saptamana inaintea mult asteptatei intreceri.

Echipier la echipa tatalui sau, Michael Andretti, si el fost pilot in IndyCar si CART, Marco Andretti a avut o medie de 231.068 mph pe cele patru tururi acoperite la Indianapolist.

Mezinul familiei Andretti l-a devansat pentru .017 mph pe veteranul neozeelandez Scott Dixon de la echipa lui Chip Ganassi. Aceasta este a treia cea mai mica diferenta din istoria Indy500 intre primul si al doilea clasat in calificari.

Prima linie la startul programat in 23 august de la ora locala 13:00 a fost completata de japonezul Takuma Sato, fost pilot in Formula 1.

Fernando Alonso, dublu campion mondial de F1, a obtinut doar al 26-lea timp in calificarile pentru a treia sa aparitie la Indy500. Spaniolul piloteaza un monopost al echipei Arrow McLaren SP alaturi de care a obtinut o medie de 228.768 mph in calificari.

Alonso se afla la a treia tentativa de a castiga Indy500 si de a completa astfel “Tripla Coroana” in motorsportul mondial prin castigarea Grand Prix-ului de F1 din Monte-Carlo si a cursei de 24 de ore de la Le Mans.

Din 1987, cand Mario Andretti obtinea pole-ul la Indy500, un reprezentant al familiei cu origini italienesti nu s-a mai aflat in prima pozitie la Indianapolis.

Michael Andretti, tatal lui Marco, n-a reusit niciodata pole-ul la Indy500.

Mario Andretti a castigat cursa de 500 de mile de la Indianapolist in 1969.

Pentru Marco Andretti, un pilot cu doar doua victorii obtinut in cariera de IndyCar, va fi a sasea plecare din pole position.

Marco Andretti a fost aproape de victorie la Indy500 in postura de debutant in 2006, cand a fost invins aproape la fotografie de conationalul sau american Sam Hornish jr.

Podiumul din 2006 a fost completat de Michael Andretti, tatal lui Marco.



Legendara familie Andretti revine in pole positin la Indy500