Motorsport

Jimmie Johnson triumfa in cursa Coca Cola 600 din NASCAR

Americanul Jimmie Johnson si-a ales un loc tocmai bun pentru a-si trece in cont prima victorie a sezonului in campionatul NASCAR. 

Acesta a triumfat in cursa Coca-Colca 600 de la Charlotte, Carolina de Nord, dupa ce a plecat din pole position si a condus 164 de tururi, cele mai multe din intreaga cursa.

Pentru Johnson, de sase ori campion in NASCAR, a fost prima victorie a sezonului, a saptea pe circuitul Charlotte Motor Speedway de o mila si jumatate, precum si a 67-a victorie a carierei.

Kevin Harvick a incheiat cursa in pozitia secunda dupa ce a condus la randul sau 100 de tururi la volanul modelului Chevrolet pus la dispozitie de echipa Stweart-Haas Racing, in timp ce Matt Kenseth a completat podiumul pentru Toyota.

Pentru Kurt Busch, unul dintre cei 43 de piloti aflati in cursa Coca-Cola 600 de la Charlotte a fost o zi speciala, acesta ajungand in Carolina de Nord dupa ce a participat in aceeasi zi la Indy500, cursa etalon a campionatului IndyCar.

Busch a incheiat pe sase la Indianapolis la doar 2.2 secunde in urma invingatorului Ryan Hunter-Reay, insa in cursa de NASCAR a abandonat dupa 271 din cele 400 de tururi programate din cauza unei probleme la motor.

[news-107196]



Jimmie Johnson triumfa in cursa Coca Cola 600 din NASCAR