IndyCar

Un fost pilot din Formula 1 a castigat Indy500

Sursă foto: https://twitter.com/IndyCar/

Suedezul Marcus Ericsson, un pilot care nu si-a gasit un contract pe termen lung in Formula 1, a intrat in istoria sportului cu motor mondial prin castigarea cursei de 500 de mile de la Indianapolis.

O intrecere legendara pe care, spre exemplu, un Fernando Alonso s-a chinuit de trei ori pana acum fara succes sa o castige.

Pilotul echipei Chip Ganassi Racing s-a impus la editia cu numarul 106 a Indy500, cursa regina a campionatului IndyCar.

Ericsson s-a mentinut in grupul de frunte pana spre finalul cursei, totul jucandu-se la ultimul pit stop programat.

Suedezul a revenit intre pilotii echipei Arrow McLaren SP si a facut mutarea decisiva asupra conationalului Felix Rosenqvist, in conditiile in care toti ceilalti din fata erau obligati sa mai intre o data la boxe.

Cursa a fost neutralizata si chiar oprita cu steag rosu cand mai erau patru tururi din cele 200 programate dupa iesirea in decor a americanului Jimmie Johnson, fost multiplu campion in NASCAR.

Ericsson este al doilea suedez din istorie care se impune la Indy500, dupa Kenny Brack in 1999.

In varsta de 31 de ani, Ericsson a pilotat in Formula 1 intre 2014 si 2018 pentru echipele Caterham si Sauber, adunand in total 97 de starturi.

Cel mai bun rezultat obtinut a fost locul 8, in Marele Premiu al Australiei din 2015.

Pentru echipa Chip Ganassi Racing a fost a cincea victorie in prestigioasa intrecere americana. O ierarhie condusa de Penske (18).



Un fost pilot din Formula 1 a castigat Indy500