Formula 1

VIDEO: Kobayashi a platit scump dupa ce si-a transformat mecanicii in jaloane

Pilotul japonez Kamui Kobayashi a fost, în timpul cursei de la Silverstone, protagonistul unui incident pe cât de bizar pe atât de periculos. Echipierul de la Sauber a calculat gresit intrarea la boxe pentru schimbul de pneuri si a pus la pamânt nu mai putin de trei mecanici. Un al patrulea a scapat in extremis cu fata curata.

Pentru imprudenta sa niponul kamikaze a fost amendat cu 25.000 de euro, dar cel mai important este ca mecanicii de la Sauber au scapat teferi.

Comisarii de cursa nu au vazut cu ochi buni eroarea lui Kobayashi si l-au penalizat pe acesta la buzunar: ”Consideram ca a fost o manevra periculoasa care ar fi avut consecinte grave”.


Kobayashi a declarat la rândul sau ca în goana dupa puncte a fortat putin mai mult intrarea la boxe: ”A trebuit sa trag tare pentru a prinde un loc în puncte, dar fara îndoiala ca am frânat prea târziu la acel pit stop. Roata din fata s-a blocat si nu am mai putut controla masina. Îmi pare rau pentru cele întâmplate si sper ca cei trei mecanici sa se faca rapid bine”.

Doi dintre mecanicii acrosati au necesitat îngrijiri medicale la centrul specializat al circuitului de la Silverstone, unul pentru o contuzie la tibie, iar celalalt pentru mai multe taieturi si vânatai.

În cele din urma stradaniile lui Kobayashi s-au dovedit zadarnice, japonezul terminând cursa în afara punctelor pe locul 11.



VIDEO: Kobayashi a platit scump dupa ce si-a transformat mecanicii in jaloane