Formula 1

VIDEO Dialogurile spumoase dintre Raikkonen si inginerul sau de cursa

Kimi Raikkonen este un personaj pe pista si în afara acesteia. De la celebrele petreceri pe care finlandezul le organizeaza în paddock si pâna la povestile despre escapadele bahice ale acestuia, Kimi ramâne o figura a Formulei 1 în adevaratul sens al cuvântului.

Plecat din Formula 1 la finalul sezonului 2009 pe motiv ca lumea agitata a Marelui Circ nu-i mai ofera nicio satisfactie, Raikkonen a revenit în 2012 la volanul unui monopost Lotus dupa ce si-a încercat fara prea mult succes sansa în Mondialul de Raliuri (WRC) si chiar în seria de camioane a NASCAR-ului american.

Multi s-au îndoit de capacitatea finlandezului de a recupera anii petrecuti departe de Formula 1, dar campionul mondial din 2007 a dovedit înca de la prima cursa ca Formula 1 a fost si ramâne cea mai mare dragoste a lui în materie de motorsport.

Aproape de victorie în Bahrain, unde a pierdut prima pozitie de putin în fata lui Sebastian Vettel, cel supranumit ”Iceman” a dat lovitura tot în zona Golfului la Abu Dhabi.

Kimi Raikkonen a obtinut în Abu Dhabi a 19-a victorie a carierei.

Pornit ca din pusca si instalat pe locul al doilea imediat dupa start, Raikkonena a mostenit primul loc în urma abandonului suferit de Lewis Hamilton în prima parte a cursei.

Liderul echipei Lotus a gestionat bine tururile ramase pâna la final si a obtinut în cele din urma pentru mai putin de o secunda avans prima victorie dupa mai bine de trei ani.

În timpul cursei Raikkonen a facut deliciul telespectatorilor atât prin stilul de pilotaj, cât si prin dialogurile spumoase pe care le-a avut cu inginerul sau de cursa. De fiecare data Kimi a demonstrat ca ramâne un rebel, un spirit liber care face doar ce-l taie capul fara sa bage prea mult în seama interventiile din exterior.

Vedeti mai jos dialogurile lui Kimi cu inginerul sau:

RADIO: Ok, Kimi, urmatoarea masina dupa tine este cea a lui Alonso, la 5 secunde diferenta, te voi tine în continuare la curent cu ecartul, continua sa-ti îmbunatatesti timpul.

KIMI: Lasa-ma în pace! Stiu eu mai bine ce am de facut!!!

A doua conversatie:

RADIO: Ok Kimi trebuie sa lucram mai mult cu pneurile, trebuie sa lucram mai mult.

KIMI: Da, da, da, da, da asta fac tot timpul si nu trebuie sa-mi reamintesti în fiecare secunda.

RADIO: Ok...



VIDEO Dialogurile spumoase dintre Raikkonen si inginerul sau de cursa