Formula 1

Victorie pentru Vettel la Interlagos in Brazilia

Sursă foto: twitter.com

Sebastian Vettel a castigat, duminica, Marele Premiu de Formula 1 al Braziliei, impunandu-se in fata lui Valtteri Bottas, pilotul plecat din pole position, si de Kimi Raikkonen.

Un start de cursa tumultuos la Interlagos. Vettel s-a pus mai bine in miscare din grila si l-a depasit pe Bottas in primul viraj. Primul incident a aparut devreme, Ricciardo fiind scos de pe pista, pentru ca dupa alte cateva viraj francezii Ocon si Grosjean sa iasa spectaculos in decor. 

Abandon pentru Ocon dupa 27 de curse incheiate. Cursa a fost neutralizata cu Safety Car si mai multi piloti au profitat pentru a schimba strategia din mers.

Nu mai putin de trei piloti au abandonat dupa nici macar jumatate de tur: Ocon, Magnussen si Vandoorne, ultimul victima colaterala dupa ce a fost prins la mijloc in incidentele din debut.

In timp ce Vettel s-a mentinut la peste o secunda in fata lui Bottas, spectacolul in pluton a fost asigurat de Hamilton. Plecat ultimul de pe linia boxelor, campion mondial i-a insirat ca pe margele pe pilotii din calea sa si dupa 20 de tururi britanicul ajungea in pozitia a cincea.

Hamilton a ajuns chiar lider dupa intrarea la boxe a pilotilor din fata sa, pozitie pe care britanicul avea sa o piarda in momentului pit stopului obligatoriu pe care l-a efectuat.

Vettel a incheiat victorios pentru a treia oara in cariera la Interlagos, ajungand la 47 de succese in Formula 1, fiind urmat pe podium de Bottas si Raikkonen.

Acesta din urma s-a aflat sub presiunea lui Hamilton in ultimele tururi, insa campionul mondial n-a riscat un atac decisiv.

Brazilianul Massa si-a luat adio de la fanii locali cu un loc sapte, urmand ca la Abu Dhabi sa concureze pentru ultima oara in Marele Circ.



Victorie pentru Vettel la Interlagos in Brazilia