Formula 1

Victorie pentru Verstappen in cursa din Miami. Ferrari pierde teren

Sursă foto: https://twitter.com/redbullracing/

Campionul mondial Max Verstappen a castigat Marele Premiu de Formula 1 desfasurat pe un traseu stradal in vecinatatea stadionului Hard Rock din Miami, dupa ce a plecat al treilea din grila de start.

Verstappen l-a depasit pe spaniolul Carlos Sainz (Ferrari) imediat dupa stingerea luminilor rosii, iar in turul 9 din cele 57 programate devenea lider dupa depasirea fara probleme a liderului de pana atunci, monegascul Charles Leclerc (Ferrari).

Liderul clasamentului pilotilor a avut o tentativa sa revina asupra lui Verstappen pe final de cursa cand, dupa o neutralizare cu Safety Car impusa dupa acrosajul dintre Pierre Gasly (AlphaTauri) si Lando Norris (McLaren), pluton s-a compactat si diferenta de peste sapte secunde dintre primii doi clasati s-a evaporat.

Verstappen a rezistat in fata incercarilor timide, ce e drept, de depasire venite din partea lui Leclerc, un pilot in continuare extrem de boem comparativ cu adversarul sau olandez care e mult mai combativ si mai incisiv.

Sainz a completat la final podiumul, unul pentru care a avut emotii pe final de cursa, cand mexicanul Sergio Perez (Red Bull) a incercat o depasire kamikaze, ratand perioada de franare intr-un viraj de dreapta.

Mick Schumacher (Haas) a fost aproape de primele lui puncte in Formula 1, dar a comis o noua eroare si l-a scos din cursa chiar pe conationalul sau Sebastian Vettel (Aston Martin), pilot care ii este ca un al doilea tata in paddock-ul Formulei 1.

Ordinea la final in Grand Prix-ul din Miami:

1. Verstappen (Red Bull)
2. Leclerc (Ferrari)
3. Sainz (Ferrari)
4. Perez (Red Bull)
5. Russell (Mercedes)
6. Hamilton (Mercedes)
7. Bottas (Alfa Romeo)
8. Ocon (Alpine)
9. Alonso (Alpine)
10. Albon (Williams)

Dupa aparitia steagului in patratele americanii au oferit un adevarat spectacol marca inregistrata, transformand momentul de la iesirea pilotilor din monoposturi si pana la podiumul de premiere intr-un veritabil show.

Primii trei clasati au aparut pe podium purtand pe cap casti de fotbal american, aflandu-se in imediata apropiere a stadionului celor de la Miami Dolphins, echipa din NFL.

Pentru Verstappen este a treia victorie din sezon, dupa cele obtinute in Arabia Saudita si Emilia Romagna (Imola), si a 23-a din cariera.

Olandezul ii egaleaza la numarul de victorii pe brazilianul Nelson Piquet, chiar tatal iubitei lui, si pe Nico Rosberg.

Leclerc ramane lider la general, dar Verstappen se apropie amenintator. Monegascul mai pastreaza doar 19 puncte.

La constructori diferenta dintre Ferrari si Red Bull este si mai mica, de doar sase puncte.



Victorie pentru Verstappen in cursa din Miami. Ferrari pierde teren