Formula 1

Victorie pentru Max Verstappen in Brazilia. Definitia dezastrului pentru Ferrari

Sursă foto: https://twitter.com/Max33Verstappen

Pilotul olandez Max Verstappen a castigat, duminica, Marele Premiu de Formula 1 al Braziliei, penultima cursa a sezonului 2019.

Plecat din prima pozitie a grilei de start, Verstappen a castigat cursa cu un avans de sase secunde in fata francezului Pierre Gasly de la Toro Rosso, desi echipierul de la Red Bull a avut o oprire la boxe in plus.

Campionul mondial Lewis Hamilton a completat podiumul in fata lui Carlos Sainz jr (McLaren) si a pilotilor Alfa Romeo, Kimi Raikkonen si Antonio Giovinazzi.

Pentru Scuderia Ferrari cursa de la Interlagos a fost una de cosmar, Sebastian Vettel si Charles Leclerc abandonand cu sase tururi inaintea finalului dupa acrosaj.

Incidentul intre cele doua monoposturi rosii a avut loc la restartul dupa perioada de neutralizare cu Safety Car cauzata de abandonul lui Valtteri Bottas de la Mercedes.

Leclerc a intrat la interior in primul viraj si l-a depasit pe Vettel urcand pe locul patru, moment in care germanul de patru ori campion mondial l-a lovit din spate pe colegul sau in tentativa de a-si recastiga pozitia.

Apoi, pe linia dreapta care a precedat virajul 3 de stanga cei doi s-au acrosat totul rezultand intr-un abandon din partea amandurora.

Ultima cursa a sezonului se va alerga pe 1 decembrie in nocturna traseului Yas Marina din Abu Dhabi.



Victorie pentru Max Verstappen in Brazilia. Definitia dezastrului pentru Ferrari