Formula 1

Victorie pentru Lewis Hamilton in Belgia

Sursă foto: twitter.com/MercedesAMGF1

Britanicul Lewis Hamilton a castigat, duminica, Marele Premiu de Formula 1 al Belgiei, reducand diferenta care il separa de liderul campionatului, germanul Sebastian Vettel. Cursa a fost live text aici.

Ordinea de la startul cursei s-a pastrat si la final, cu Hamilton in fata lui Vettel, in pofida catorva tentative de depasire din partea pilotului echipei Ferrari.

Pentru Hamilton este a 58-a victorie din cariera la startul cu numarul 200, iar diferenta la general a scazut la sapte puncte in favoarea lui Vettel.

Etapa urmatoare, peste doar o saptamana, este programat Marele Premiu al Italiei in templul vitezei de la Monza, aceasta fiind cursa de casa a Scuderiei Ferrari.

Startul de la Spa-Francorchamps a fost unul cat se poate de curat, fara incidente majore, cu Hamilton impunand ritmul in fata grupului de urmaritor compus din Vettel, Bottas, Raikkonen, Verstappen, Ricciardo si Alonso.

Dupa doar opt din cele 44 de tururi programate olandezul Verstappen abandona spre dezamagirea zecilor de mii de fani veniti in Ardeni pentru a-l urmari la lucru.

Raikkonen nu a respectat regulamentul steagului galben pe zona unde fusese abandonat monopostul lui Verstappen si s-a ales cu o penalizare de zece secunde de tipul stop & go. Astfel, finlandezul pierdea nu mai putin de trei pozitii alunecand pe sapte in ierarhie in turul 18.

Aceasta dupa ce echipierul de la Ferrari avusese onoarea de a conduce cursa pentru un tur, inainte de a fi depasit pe circuit de Hamilton, pilot intrat la boxe pentru primul schimb de pneuri in turul 13 si revenit la conducere doua tururi mai tarziu.

Singurul incident major al cursei i-a avut drept protagonisti pe echipierii de la Force India, Ocon si Perez, care s-au atins in virajul Eau Rouge dupa un duel roata la roata, reeditand practic incidentul de la Baku. 

Incidentul celor doi a provocat singura neutralizare a cursei, in turul 32, astfel ca plutonul se strangea in spatele lui Hamilton pentru restartul ultimelor zece tururi.

Vettel a tinut aproape de liderul cursei si imediat dupa restart a incercat depasirea pe luna linie dreapta Kemmel. Hamilton a avut insa interiorul si a ramas pe prima pozitie. Mai in spate, Bottas pierdea doua locuri dintr-o lovitura, fiind depasit de Ricciardo si Raikkonen dupa o triplare de senzatie.

Astfel, Ricciardo prindea podiumul nesperat dovedind inca o data extraordinara capacitate de a specula orice moment favorabil din cursa.



Victorie pentru Lewis Hamilton in Belgia