Formula 1

Victorie pentru Hamilton pe Hungaroring

Sursă foto: twitter.com/MercedesAMGF1

Lewis Hamilton si-a trecut in cont, duminica, a sasea victorie din cariera in Marele Premiu de Formula 1 al Ungariei de pe Hungaroring.

Plecat din prima pozitie a grilei de start, Hamilton a condus cu autoritate cursa si nu a cedat prima pozitie decat in urma singurei intrari la boxe.

Asa am trait Formula 1, Marele Premiu al Ungariei

Intre tururile 25 si 40 din cele 70 programate la sefia cursei s-a aflat Sebastian Vettel, insa pilotul german de la Ferrari avea sa se multumeasca in final cu pozitia secunda, limitand pe cat posibil pierderile in lupta pentru titlul mondial cu Hamilton.

Podiumul din Ungaria a fost completat de Kimi Raikkonen, al doilea pilot de la Scuderia Ferrari, in timp ce topul cinci a fost completat de Daniel Ricciardo (Red Bull) si Valtteri Bottas (Mercedes).

Bottas a fost in felul sau protagonistul cursei maghiare prin modul in care a reusit sa-i apere spatele colegului de echipa, Hamilton, in fata pilotilor de la Ferrari.

Abia in ultimele tururi, cu pneurile la limita uzurii, Bottas a fost depasit de Vettel si Raikkonen, existand acolo un contact cu monopostul pilotat de cvadruplul campion mondial.

Ajuns din urma si de Ricciardo, Bottas l-a blocat pe australian in primul viraj si a existat un contact intre cei doi. In cele din urma Ricciardo l-a prins din nou pe finlandez si depasit chiar in ultimul tur.

Cursa maghiara a fost ultima inaintea pauzei de vara in Formula 1, iar Hamilton merge in vacanta cu un avans de 24 de puncte in fata lui Vettel.Victorie pentru Hamilton pe Hungaroring