Formula 1

Victorie obtinuta de Ferrari pe circuitul rivalilor de la Red Bull

Sursă foto: https://twitter.com/ScuderiaFerrari

Monegascul Charles Leclerc a trecut peste o problema cu acceleratia in ultima parte a cursei din Austria si s-a impus in fata campionului mondial Max Verstappen. Podiumul a fost completat de Lewis Hamilton de la Mercedes.

Max Verstappen a plecat din prima pozitie a grilei de start, dar a rezistat doar 12 tururi in fruntea cursei.

Monopostul Ferrari pilotat de Charles Leclerc a fost in mod evident mai rapid in cursa austriaca si monegascul a reusit nu mai putin de trei depasiri asupra rivalului de la Red Bull, de fiecare data pentru prima pozitie in cursa.

Ferrari se indrepta chiar spre o dubla pe Red Bull Ring, cand motorul l-a tradat pe Carlos Sainz si spaniolul a fost obligat sa abandoneze din pozitia secunda, in turul 57 din cele 71 programate, cu masina cuprinsa de flacari.

Finalul n-a fost lipsit de emotii pentru fanii Scuderiei, Leclerc raportand prin radio probleme cu pedala de acceleratie care s-a intarit intr-un mod dificil de gestionat.

Leclerc a reusit sa gestioneze avantajul de cateva secunda pana la final, cand a obtinut a cincea victorie din cariera si prima intr-o cursa in care nu s-a aflat in pole position.

Verstappen s-a consolat cu pozitia secunda si cu punctul bonus obtinut pentru cel mai rapid tur in cursa, un 1:07.275 stabilit cu noua tururi inaintea finalului.

Pentru a doua cursa consecutiva Lewis Hamilton prinde podiumul pe ultima lui treapta. Nu inseamna prea mult pentru un septuplu campion mondial, dar tinand cont de inceputul dificil de sezon pentru cei de la Mercedes reprezinta cu siguranta un pas inainte.

Topul cinci a fost completat de George Russell (Mercedes) si Esteban Ocon (Alpine).

Mick Schumacher (Haas) a incheiat pe sase, bifand cel mai bun rezultat din cariera, dupa ce etapa precedenta obtinea primele lui puncte in Formula 1, la Silverstone.

De remarcat si clasarea in puncte pentru cei de la McLaren cu ambele monoposturi, Lando Norris pe sapte si Daniel Ricciardo pe nou.

Intre cei doi s-a clasat Kevin Magnussen, echipa Haas reusind dubla a doua cursa la rand.

Fernando Alonso (Alpine) a obtinut ultimul punct pus in joc, in conditiiile in care a plecat ultimul din grila.

Clasamente → Leclerc revine pe doi

Verstappen ramane lider la general, cu 208 puncte, urmat de Leclerc (170) si Sergio Perez (151), mexicanul abandonand in Austria dupa o coliziune cu Russell in primul tur. Acrosaj pentru care britanicul a primit o penalizare de cinci secunde.

Red Bull ramane in fata Ferrari la constructori, diferenta fiind de 56 de puncte in favoarea gruparii austriece.



Victorie obtinuta de Ferrari pe circuitul rivalilor de la Red Bull