Formula 1

Victorie categorică obținută de Max Verstappen în Japonia

Sursă foto: https://twitter.com/redbullracing

Campionul mondial Max Verstappen a revenit pe cea mai înaltă treaptă a podiumului prin victoria autoritară obținută în Marele Premiu al Japoniei de la Suzuka, a patra rundă a sezonului de Formula 1.

Rezultate complete din Marele Premiu al Japoniei

Cum arată clasamentele din Formula 1 actualizate

 

Max Verstappen a pornit din prima poziție a grilei de start și a condus cursa de la un capăt la altul.

Olandezul l-a devansat în final pe coechipierul său Sergio Perez cu 12.5 secunde, podiumul fiind completat de Carlos Sainz jr. de la Ferrari.

Ibericul l-a depășit în lupta pentru locul trei pe coechipierul Charles Leclerc, cu mai puțin de zece tururi înaintea finalului.

Topul cinci a fost completat de britanicul Lando Norris de la McLaren.

Au mai încheiat în puncte Fernnado Alonso (Aston Martin), George Russell (Mercedes), Oscar Piastri (McLaren), Lewis Hamilton (Mercedes) și Yuki Tsunoda (RB).

Trei piloți au abandonat în cursa de la Suzuka. Este vorba de Daniel Ricciardo (RB), Alex Albon (Williams) și Zhou Guanyu (Kick Sauber).

După a treia victorie în patru curse, Verstappen și-a consolidat primul loc la general, cu un total de 77 de puncte. Acesta e urmat de Perez (64), Leclerc (59) și Sainz (55).

În ierarhia constructorilor Red Bull Racing are 21 de puncte în fața Ferrari, pe trei clasându-se McLaren la mare distanță.

Următoarea rundă este programată peste două săptămâni în China, la Shanghai, unde Formula 1 revine după o pauză de cinci ani.Victorie categorică obținută de Max Verstappen în Japonia