Formula 1

Victorie in premiera pentru Nico Rosberg in Japonia

Germanul Nico Rosberg si-a consolidat primul loc in clasamentul pilotilor din Formula 1 dupa victoria obtinuta, duminica, in Marele Premiu al Japoniei pe circuitul de la Suzuka.

Plecat din pole position, Rosberg a condus cursa cu autoritate pe aproape intreaga durata a intrecerii, cu exceptia a doua tururi dupa primul pit stop, cand Sebastian Vettel a trecut pentru putin in frunte.

Rosberg s-a impus in final cu un avans de aproape cinci secunde in fata lui Max Verstappen, podiumul fiind completat la alte cateva zecimi de Lewis Hamilton.

Rosberg obtine astfel primul succes din cariera in Japonia si ajunge la cota 23 de curse adjudecate in Marele Circ.

Cu acest succes, Rosberg isi mareste avansul la general in fata coechipierului sau, Hamilton, pilot care a ratat startul si a revenit de pe opt pana pe trei.

Diferenta dintre cei doi piloti de la Mercedes este de 33 de puncte in favoarea lui Rosberg, in conditiiile in care pana la finalul campionatului mai raman in joc un total de 100 de puncte.

Clasamentul pilotilor arata astfel dupa cursa din Japonia:

1.Rosberg 313 puncte, 2.Hamilton 280, 3.Ricciardo 212, 4.Raikkonen 170, 5.Verstappen 165, 6.Vettel 165.

Cursa de la Suzuka a fost una curata, fara niciun fel de incidente, nici macar la start, unde Rosberg a plecat excelent din grila si a condus plutonul in fata pilotilor de la Red Bull.

Al doilea pe grila, Hamilton a ratat complet plecarea si s-a vazut aruncat in pozitia a opta, in timp ce Ferrari a avut o prima jumatate de cursa promitatoare. Vettel a urcat pana pe pozitia a treia, iar dupa prima intrare la boxe a liderului de drept Rosberg, cvadruplul campion mondial a condus intrecerea pentru doar doua tururi.

In cele din urma Vettel, pilot plecat de pe sapte in cursa, n-a avut nicio sansa in duelul cu Hamilton, diferenta dintre cei doi la final fiind de aproape 15 secunde.

Topul cinci a fost completat de Kimi Raikkonen, pilot care pe final a acuzat probleme de trafic si care a catalogat drept “gluma” ramanerea in spatele intarziatului Fernando Alonso pentru un tur intreg, in conditiile in care spaniolul a vazut albastru in fata ochilor de pe margine.



Victorie in premiera pentru Nico Rosberg in Japonia