Formula 1

Victorie de maestru pentru Hamilton la Monza

Sursă foto: twitter.com/Circuitcat_eng

Lewis Hamilton a stricat petrecerea Ferrari pe circuitul de casa al Scuderiei, la Monza, si a obtinut victoria in fata unui Kimi Raikkonen care si-a aratat inca o data limitele.

Plecat din prima pozitie a grilei de start, Raikkonen s-a vazut blocat intre pilotii de la Mercedes dupa intrarea la boxe si n-a reusit sa schiteze niciun moment intentia de a-l ataca pe Valtteri Bottas.

Un Bottas pe care Mercedes l-a tinut pe pista in pozitia de “iepure”, pentru a imprumuta un termen din atletism, un iepure care si-a facut treaba de locotenent aducandu-l pe Hamilton in spatele lui Raikkonen.

Asa am trait Formula 1 Marele Premiu al Italiei de la Monza

Intrarea lui Bottas la boxe l-a lasat pe Raikkonen in fruntea cursei, dar o prima pozitie vulnerabila pentru ultimul campion mondial cu Ferrari, in 2007.

Hamilton a pandit, si acesta este termenul cel mai potrivit, momentul ideal pentru a face depasirea asupra lui Raikkonen si l-a atacat pe acesta pe zona de franare dupa luna linie dreapta de la Monza.

Pana la final Hamilton n-a avut nicio problema in a-si mari avansul fata de Raikkonen, care a incheiat pe doi, cu Bottas completand podiumul.

“As vrea sa-i felicit pe cei de la Ferrari pentru treaba excelenta pe care au facut-o. Ne-au oferit o cursa pe cinste. Am vazut multe steaguri britanice in tribune si acestea m-au inspirat. Negativitatea am transformat-o in ceva pozitiv”, a spus Hamilton imediat dupa cursa.

“Am fost rapid, dar pneurile spate s-au degradat prea repede. Am incercat sa raman in fata, dar atat am putut obtine astazi”, a declarat Raikkonen.

Dupa aceasta a 68-a victorie din cariera Hamilton isi mareste avansul din fruntea clasamentului pilotilor la 30 de puncte in fata lui Sebastian Vettel.

Un Vettel care a pornit al doilea in cursa si care in primul tur s-a rasucit pe circuit in urma unui contact cu Hamilton ramas fara nicio penalizare si care a fost considerat un incident normal de cursa.

Aruncat la coada plutonului, Vettel n-a reusit sa urce mai sus de locul al patrulea, un loc obtinut la masa verde dupa o penalizare de cinci secunde primita de Max Verstappen.



Victorie de maestru pentru Hamilton la Monza