Formula 1

Vettel pierde la masa verde locul trei din Mexic (VIDEO)

A plouat cu penalizari la finalul Marelui Premiu al Mexicului, iar Sebastian Vettel s-a vazut deposedat de locul al treilea pe care el insusi il obtinuse la masa verde.

Germanul de la Ferrari a urcat pe podium la finalul cursei din Mexico City, dupa ce olandezul Max Verstappen primise cinci secunde de penalizare pentru taierea unei sicane in ultimele tururi ale cursei.

Pilotul de la Red Bull a refuzat sa-i cedeze pozitia lui Vettel pe pista, iar dupa cursa a fost obligat sa paraseasca zona rezervata primilor trei fiind retrogradat pe cinci.

Pe podium a ajuns astfel Vettel, numai un zambet dupa un sprint furibund spre zona decernarii trofeelor.

Bucuria neamtului avea sa fie insa de scurta durata, dupa ceremonia de premiere acesta fiind retrogradat la randul sau in urma unei penalizari de zece secunde.

Astfel, Daniel Ricciardo a promovat pe trei in clasamentul cursei, iar Verstappen pe patru.

Penalizarea lui Vettel a fost dictata ca urmare a coliziunii pe care acesta a avut-o in penultimul tur, virajul patru, in duelul cu Ricciardo pentru pozitia a patra pe pista in acel moment.

Insa, trebuie subliniat, ca duelul respectiv dintre Vettel si Ricciardo nu ar fi avut loc daca Verstappen ii ceda pozitia lui Vettel. Astfel, pilotul de la Ferrari a fost intarziat si prins din urma de Ricciardo, iar in disperare de cauza a facut uz de toate manevrele posibile pentru a ramane in fata australianului.

Comisarii de cursa au considerat ca manevrele defensive ale lui Vettel au fost “potential periculoase” si ca acesta a avut “o schimbare anormala de directie”.

Vettel a ajuns la sase puncte de penalizare, in conditiile in care potrivit regulamentului pilotul care acumuleaza 12 puncte de penalizare in decursul a 12 luni va fi suspendat o cursa.



Vettel pierde la masa verde locul trei din Mexic (VIDEO)