Formula 1

Vettel la Ferrari din 2014

Prezenta lui Luca di Montezemolo la Marele Premiu al Europei de la Valencia nu a ramas fara urmari si portivit postului de televiziune Italia Uno campionul mondial Sebastian Vettel va pilota pentru Scuderia Ferrari din sezonul 2014.

Informatia preluata si de media spaniola este data ca sigura, Vettel semnând deja cu Ferrari un contract valabil pentru trei sezoane.

Ideea unei echipe Ferrari în care sa piloteze Fernando Alonso, actualul lider al clasamentului pilotilor, si Sebastian Vettel, câstigatorul ultimelor doua campionate, nu este noua, directorul Stefano Domenicali facându-si publica o astfel de dorinta în publicatia germana Bild.

Ce se întâmpla cu Felipe Massa?

Brazilianul care în 2008 a fost la doua viraje distanta de titlul mondial în cursa de casa de la Interlagos are putine optiuni, dar cu toate acestea si un mare avantaj. Desi dupa accidentul de la Hungaroring, când o bucata de la monopostul lui Rubens Barrichello l-a lovit în cap si a fost foarte aproape de o tragedie, Massa nu a mai avut niciun rezultat notabil, brazilianul se bucura în continuare de sprijinul tehnicienilor de la Maranello. La fel de adevarat este ca a ramas sub aripa protectoare a lui Nicolas Todt, managerul sau care este fiul lui Jean Todt, fost director la Ferrari si în prezent presedinte al FIA.

Contractul lui Massa cu Ferrari expira la finalul acestui sezon si sunt mari sanse ca sud-americanul sa paraseasca Ferrari pentru a ajunge, cel mai probabil daca ne luam dupa zvonurile din paddock, la Sauber, echipa care întotdeauna a avut o relatie strânsa cu gruparea italiana.

De la Sauber ar ajunge la Ferrari mexicanul Sergio Perez, pilot crescut de italieni si propulsat în lumea curselor pe patru roti. În 2012 Perez a fost aproape de o rasunatoare victorie la Sepang (Malaysia), unde o iesire cel putin curioasa într-un viraj l-a facut pe Fernando Alonso sa scape în învingator.

O eventuala venire a lui Perez la Ferrari ar fi doar temporara pentru sezonul 2013, pentru ca din 2014 Vettel sa-si intre în pâine pentru a asigura schimbul de mâine la Scuderia de la Maranello.



Vettel la Ferrari din 2014