Formula 1

Vettel in pole position pe Hungaroring. Dubla pentru Ferrari

Sursă foto: twitter.com/ScuderiaFerrari

Germanul Sebastian Vettel a obtinut cel mai bun timp, sambata, in calificarile pentru Marele Premiu de Formula 1 al Ungariei.

Vettel a oprit cronometrul la 1:16.276 in ultima secventa a calificarilor si a stabilit cu aceasta ocazie un nou record al circuitului maghiar.

Cu un ultimul efort, Kimi Raikkonen a urcat in pozitia a doua chiar in fata rivalilor de la Mercedes, astfel ca Ferrari va monopoliza prima linie la startul cursei de duminica.

Pentru Mercedes sesiunea de calificari de pe Hungaroring a fost una ratata, cu Valtteri Bottas reusind sa se claseze in fata lui Lewis Hamilton.

Britanicul a avut cel mai bun timp la final de Q2, cand a corectat la randul sau recordul traseului Hungaroring, insa in ultima parte pilotul britanic nu si-a mai regasit ritmul si nu a emis nicio pretentie in fata unui Vettel dezlantuit.

In topul zece s-au mai clasat Max Verstappen, Daniel Ricciardo, Nico Hulkenberg, Fernando Alonso, Steffel Vandoorne si Carlos Sainz jr.

Reactie

“Masina astazi a fost incredibila. Sa ai masina in fereastra potrivita, oameni langa tine...despre asta e vorba”, a spus Sebastian Vettel dupa al 48-lea pole position din cariera.



Vettel in pole position pe Hungaroring. Dubla pentru Ferrari