Formula 1

Vettel in cadere libera. Explicatia pentru rezultatele dezastruoase din ultimele curse

Sursă foto: twitter.com/scuderiaferrari

Sebastian Vettel a avut la un moment dat un avans in fata lui Lewis Hamilton care ii ofera sanse mari la castigarea titlului mondial cu Ferrari.

Pilotul german a pierdut insa puncte importante in fata lui Hamilton in ultimele cinci curse, astfel ca inaintea Marelui Premiu al Statelor Unite echipierul Scuderiei de la Maranello are de recuperat un deficit de 59 de puncte.

Vettel avea 7 puncte in fata lui Hamilton dupa cursa din Belgia, pentru ca in etapa imediat urmatoare, la Monza in Italia, sa piarda sefia pentru doar trei puncte in fata britanicul.

Hamilton a profitat de abandonul lui Vettel din Singapore pentru a se duce la 28 de puncte, apoi a mai luat sase puncte in Malaezia.

Un nou abandon al lui Vettel la Suzuka in Japonia a facut ca Hamilton sa mai puna alte 25 de puncte in fata germanului, Ferrari primind astfel lovitura dupa lovitura.

Vettel a reflectat la toata aceasta cadere si concluzioneaza ca momentul culminant al sezonului s-a petrecut pe strazile din Baku, unde a avut loc incidentul cu Hamilton.

“Cred ca a fost rau ce s-a intamplat la Baku. Simt ca am lasat echipa balta, pentru ca prin comportamentul meu de acolo am ratat o potentiala victorie. In Singapore, sa fiu sincer, daca ma gandesc bine, a fost un incident de cursa si se intampla uneori. Am avut ghinion si nu stiu cate incidente de acest gen s-au petrecut in trecuti si cate se vor mai petrece in viitor”, a spus Vettel.

“Ferrari are potential. Oamenii sunt acolo, talent exista. Totul tine de noi, sa lucram impreuna si sa facem lucrurile sa mearga”, a adaugat cvadruplul campion mondial.

Scuderia de la Maranello n-a mai cucerit titlul mondial al pilotilor de zece ani, Kimi Raikkonen fiind ultimul pilot care s-a incoronat campion la volanul unui monopost rosu.



Vettel in cadere libera. Explicatia pentru rezultatele dezastruoase din ultimele curse