Formula 1

Vettel explica depasirea nebuneasca de la Baku

Sursă foto: twitter.com/scuderiaferrari

Sebastian Vettel a pornit din pole position in Marele Premiu al Azerbaidjanului si a cochetat cu victoria pana dupa restartul celei de-a doua neutralizari cand, cu o manevra super optimista, a incercat depasirea liderului din acel moment, Valtteri Bottas.

In cele din urma Vettel s-a vazut depasit de mexicanul Sergio Perez si a ratat podiumul, dupa ce si-a avariat considerabil pe franare pneul stanga fata in urma manevrei asupra pilotului de la Mercedes.

"Sunt bucuros ca am incercat, dar nu sunt deloc bucuros ca n-a functionat, insa a trebuit sa incerc. Nu cred ca a fost o manevra prea optimista sa atac la interior. Nu a fost o depasire intarziata si in cele din urma am reusit sa ma inscriu pe viraj", a spus Vettel dupa cursa.

Dupa clasarea pe patru din Baku pilotul Scuderiei Ferrari a pierdut sefia clasamentului general in fata lui Lewis Hamilton, pilot care a bifat in Azerbaidjan prima lui victorie in 2018.

Un succes venit din niciunde, dupa ce Bottas a suferit o pana de cauciuc si a abandonat din postura de lider.Vettel explica depasirea nebuneasca de la Baku