Formula 1

Vettel castiga pe Hungaroring cu probleme la directie

Sursă foto: twitter.com/ScuderiaFerrari

Sebastian Vettel a castigat, duminica, Marele Premiu de Formula 1 al Ungariei si a ajuns astfel la victoria cu numarul 46 in Marele Circ. Cursa a fost live text aici.

Plecat din pole position, Vettel s-a impus in fata coechipierului sau Kimi Raikkonen, pilot care i-a pazit germanului spatele in fata asaltului exercitat de Lewis Hamilton.

In cele din urma podiumul din Ungaria a fost completat de Valtteri Bottas, pilot care i-a cedat pozitia lui Hamilton in tentativa acestuia de a-l ajunge si depasi pe Raikkonen.

Oficialii de la Mercedes i-au promis lui Bottas ca, in masura in care Hamilton nu-l va depasi pe Raikkonen, britanicul ii va ceda inapoi pozitia coechipierului sau. Acest lucru s-a intamplat in ultimul viraj si Bottas a completat podiumul.

Startul a fost urmat de acrosajul dintre pilotii de la RBR, accident in urma caruia Daniel Ricciardo a fost nevoit sa abandoneze. Oprit intr-o pozitie periculoasa, australianul a provocat neutralizarea cursei pentru cinci tururi.

Reluata in turul 6 din cele 70 programate, cursa de pe Hungaroring l-a avut in prim plan pe Vettel, pilotul care a impus ritmul, dar care a intampinat probleme la directie fiind avertizat de echipa sa evite atacarea vibratoarelor in forta.

In aceste conditii ecartul dintre Vettel si Raikkonen a scazut constant, iar rivalii de la Mercedes se apropiau vazand cu ochii, astfel ca la un moment dat s-a pus problema unui schimb de locuri intre pilotii Ferrari.

A urmat un joc al nervilor intre cele doua echipe aflate in batalia pentru titlul mondial. Cei de la Mercedes au mutat primii prin impunerea schimbului de pozitii intre Bottas si Hamilton, mizand pe viteza acestuia din urma in prinderea si depasirea cel putin a lui Raikkonen.

Cei de la Ferrari si-au pastrat calmul pana la final si au mizat la randul lor pe configuratia traseului maghiar, cu foarte putine posibilitati de depasire.

Tactica echipei italiene s-a dovedit castigatoare si Ferrari trage cortina peste prima parte a sezonului cu o dubla care ii consolideaza primul loc la piloti lui Vettel.

In alta ordine de idei, de remarcat si locul sase ocupat la final de Fernando Alonso, pilot aflat la cea mai buna clasare cu McLaren-Honda in acest sezon si care a stabilit cel mai bun timp in cursa chiar in ultimul tur al cursei.



Vettel castiga pe Hungaroring cu probleme la directie