Formula 1

Vettel castiga Marele Premiu al Belgiei si se apropie de Hamilton la general

Sursă foto: twitter.com/scuderiaferrari

Sebastian Vettel de la Ferrari a obtinut victoria in cursa de la Spa-Francorchamps din cadrul Marelui Premiu al Belgiei, desi a pornit al doilea din grila dupa Lewis Hamilton de la Mercedes.

Startul s-a dovedit hotarator pentru economia cursei, iar Vettel a reusit manevra castigatoare asupra lui Hamilton la inceputul liniei drepte Kemmel, cand l-a depasit pe rivalul sau de la Mercedes.

O depasire venita cu putin timp inaintea neutralizarii cursei pentru un accident majos in care a fost implicat Fernando Alonso si alte doua monoposturi. Masina McLaren-Renault a spaniolului pur si simplu a decolat de pe pista si a zburat peste Sauberul lui Charles Leclerc. Sistemul Halo atat de contestat pentru ca ar strica aspectul monoposturilor si-a dovedit din plin eficienta salvandu-l pe tanarul pilot monegasc.

Asa am trait Formula 1 Marele Premiu al Belgiei de la Spa-Francorchamps

Vettel a controlat restartul si a rezistat in fata presiunii lui Hamilton construind o diferenta nu mai mare de patru secunde inaintea intrarii la boxe. Hamilton a schimbat primul, in timp ce Vettel a mai ramas un tur pe pista. Germanul a revenit dupa pit stop chiar in fata lui Verstappen si Hamilton, acesta din urma urma napustindu-se asupra tanarului olandez pentru a nu pierde contactul cu Vettel.

Pana la final diferenta a crescut constant in favoarea lui Vettel si acesta a avut cursa castigata fara emotii.

“Am avut un inceput bun. M-a impins un pic stanga, dar stiam ca sansa mea va veni dupa trecerea prin Eau Rouge. In momentul in care am ajuns in fata m-am linistit, apoi a venit Safety Car-ul. Am avut probleme cu vantul din fata pe zona de franare. Hamilton a fost rapid inaintea schimbului de pneuri, dar apoi am controlat din nou cursa. Sa castigi aici e placut, mai ales ca avem o masina competitiva”, a declarat Vettel dupa cursa.

Pilotul german a bifat la Spa-Francorchamps a 52-a victorie din cariera si a 13-a la volanul monopostului Ferrari. Vettel se apropie la 17 puncte de Hamilton in clasamentul pilotilor.

“A trecut de mine ca si cum n-as fi fost acolo. Am facut tot ce s-a putut”, a vorbit Hamilton in putine cuvinte.

Cei doi rivali in lupta pentru titlul mondial vor relua duelul peste doar o saptamana in templul vitezei de la Monza, in Marele Premiu al Italiei, unde Ferrari este favorita in fata propriilor surporteri.



Vettel castiga Marele Premiu al Belgiei si se apropie de Hamilton la general