Formula 1

Vettel castiga in Canada si e noul lider din Formula 1

Sursă foto: twitter.com/scuderiaferrari

Sebastian Vettel a castigat Marele Premiu al Canadei gazduit de circuitul Gilles Villeneuve din Montreal, victorie prin care a revenit pe primul loc in clasamentul pilotilor.

Aflat in prima pozitie a grilei de start, Vettel a condus de la inceputul si pana la sfarsitul cursei, fara a ceda prima pozitie nici macar dupa singura sa oprire la boxe pentru schimbul de pneuri.

La finalul cursei s-a pastrat practic ordinea primilor trei de la start, cu Valtteri Bottas de la Mercedes pe doi si Max Verstappen de la Red Bull pe trei.

Lewis Hamilton a avut parte de o cursa cenusie, fara vreo implicare din partea campionului mondial in lupta la varf, astfel ca britanicul pierde prima pozitie la piloti pentru un punct in fata lui Vettel.

Asa am trait Formula 1, Marele Premiu al Canadei

Un Vettel care obtine a 50-a victorie a carierei si aduce primul succes pentru Ferrari la Montreal dupa o asteptare de 14 ani.

“Perfect este probabil un mod potrivit pentru a descrie ce s-a intamplat. Este incredibil. Am spus inca de ieri cat de mult inseamna acest loc pentru Ferrari si sa avem o cursa precum cea de astazi este incredibil”, a spus Vettel.

“Este victoria cu numarul 50 pentru mine, dar mai important este ca Ferrari a castigat aici dupa o lunga asteptare. Am vazut oamenii in jur si era super fericiti. Mai este mult pana la finalul campionatul, dar nu-mi fac inca griji. Suntem pe circuitul Gilles Villeneuve si sa avem o masina Ferrari castigand astazi ma face mandru si ma onoreaza. Este o zi de amintire a marelui Gilles Villeneuve”, a mai spus castigatorul de la Montreal.

La randul sau, Bottas a adaugat: “Probabil e maxim din ce puteam obtine astazi. Din pole ar fi putut fi un rezultat diferit, dar nu si de pe locul al doilea”.

“Cred ca am fost cu adevarat competitivi. A fost o cursa buna de care m-am bucurat”, a declarat si Verstappen.

Intrecerea de la Montreal a fost marcat de un singur incident notabil, acrosajul din debutul cursei in care au fost implicati localnicul Lance Stroll de la Williams si neo-zeelandezul Brandon Hartley de la Toro Rosso. Un incident spectaculos petrecut la viteza mare, dar care din fericire a ramas fara urmari.

Cursa a fost neutralizata cu Safety Car din turul 2 pana in turul 5, cand Vettel a impus ritmul in fata principalilor urmaritori.

Aflat in urmarirea liderului, Bottas a scapat masina de sub control pe final de cursa si le-a dat emotii oamenilor sai de la Mercedes, insa finlandezul a reusit sa-si mentina pozitia secunda.



Vettel castiga in Canada si e noul lider din Formula 1