Formula 1

Verstappen l-a învins pe Alonso în lupta pentru pole position la Monte-Carlo

Sursă foto: https://twitter.com/F1

Campionul mondial Max Verstappen va porni din prima poziție a grilei de start, duminică, în Marele Premiu de Formula 1 al Principatului Monaco.

Echipierul de la Red Bull Racing l-a devansat pe veteranul spaniol Fernando Alonso pentru doar 84 de miimi de secundă în sesiunea de calificări care a avut loc sâmbătă pe străzile din Monte-Carlo.

Oamenii din garajul echipei Aston Martin au sărbătorit prea devreme ceea ce părea a fi primul pole reușit în F1 de Alonso după 11 ani de așteptare.

Verstappen a fost ultimul pilot cu timp cronometrat și puțini se mai așteptau ca olandezul să livreze un rezultat de top, ținând cont de traficul din față.

Pe ultimul sector al circuitului monegasc ”Mad Max” a mers cu pedala accelerației la fund și a recuperat aproape trei zecimi de secundă pentru primul pole position din carieră la Monte-Carlo și al 23-lea la total.

Al treilea timp a fost stabilit de localnicul Charles Leclerc la volanul unui monopost Ferrarri. Acesta a ratat șansa de a bifa al treilea pole position consecutiv la Monte-Carlo, performanță care a fost ultima oară realizată de legendarul Ayrton Senna, în 1990.

Leclerc, mai lent cu 106 miimi în raport cu Verstappen, ar fi trebuit să împartă a doua linie la start cu francezul Esteban Ocon de la Alpine, surpriza plăcută a calificărilor.

Monegascul de la Ferrari a fost penalizat cu trei locuri pe grilă, după ce a încetinit în tunel și l-a obstrucționat pe Lando Norris de la McLaren. Astfel, Leclerc va porni al șaselea în cursa de casă. O penalizare de care au profitat Esteban Ocon, Carlos Sainz și Lewis Hamilton.

Specialist al curselor desfășurate pe circuite stradale, mexicanul Sergio Perez a lovit zidul în prima secvență a calificărilor și va porni ultimul în cursă.Verstappen l-a învins pe Alonso în lupta pentru pole position la Monte-Carlo