Formula 1

Verstappen gasit vinovat pentru acrosajul de la Monza. Penalizare pentru cursa urmatoare

Sursă foto: https://twitter.com/Max33Verstappen/

Pilotul olandez Max Verstappen a fost penalizat dupa incidentul cu Lewis Hamilton din Marele Premiu al Italiei.

Cei doi rivali in lupta pentru titlul mondial din acest sezon s-au acrosat in turul 26, dupa ce Lewis Hamilton revenise pe pista in urma unui pit stop programat.

Comisarii de cursa au anuntat dupa terminarea intrecerii de la Monza ca Max Verstappen este vinovat pentru producerea incidentului care a dus la abandonul amandurora.

"Masina cu numarul 44 (a lui Hamilton) a iesit de la boxe. Masina cu numarul 33 (pilotata de Verstappen) se afla pe linia dreapta. Cu 50 de metri inaintea primului viraj masina cu numarul 44 se afla semnificativ in fata celei cu numarul 33.

"Masina cu numarul 33 a franat mai tarziu si a inceput sa se pozitioneze in paralel cu masina cu numarul 44. In niciun moment masina cu numarul 33 n-a depasit rotile din fata ale masinii cu numarul 44", se arata in comunicarea oficialilor F1.

Acestia au considerat ca Hamilton a facut tot ce se putea pentru evitarea incidentului si ca Verstappen nu era indreptatit sa forteze in acea prima sicana.

Astfel, Verstappen a primit o penalizare cu trei locuri pe grila de start a cursei urmatoare, Marele Premiu al Rusiei de la Soci.



Verstappen gasit vinovat pentru acrosajul de la Monza. Penalizare pentru cursa urmatoare