Formula 1

Verstappen, cel mai rapid in prima zi a testelor din Bahrain. Mercedes s-a chinuit pe pista

Sursă foto: https://twitter.com/Circuitcat_eng/

Olandezul Max Verstappen de la Red Bull Racing a incheiat cu cel mai bun rezulatt prima zi a testelor oficiale din Formula 1.

Dupa un total de 138 de tururi acoperite pe traseul Sakhir de langa Manama, Bahrain, Verstappen a fost inregistrat la finalul zilei cu timpul etalon de 1:30.674.

Verstappen l-a devansat pe britanicul Lando Norris de la McLaren pentru 215 miimi de secunda, in conditiile in care echipierul gruparii din Woking a parcurs doar 45 de tururi.

Podiumul zilei a fost intregit de francezul Esteban Ocon, pilotul noii echipei Alpine F1. Acesta a fost mai lent cu 472 de miimi in raport cu Verstappen dupa 128 de tururi.

In topul cinci au incheiat Lance Stroll de la Aston Martin si Carlos Sainz de la Ferrari, ambii la peste o secunda in raport cu liderul.

Mercedes, campioana sezonului precedent, a avut o prima zi de cosmar in Bahrain.

Valtteri Bottas a fost obligat sa revina in garaj dupa un singur tur din cauza unnei probleme la cutia de viteze.

Oficialii gruparii germane au decis inlocuirea cutiei, ceea ce a dus la compromitarea intregii sesiuni de dimineata. Bottas a ramas ultimul in ierarhie cu doar sase tururi complete.

Campion mondial Lewis Hamilton a preluat volanul in sesiunea de dupa-amiaza, dar conditiile meteo vitrege, cu vant si furtuna de nisip, au influentat performanta britanicului.

Hamilton s-a chinuit sa gaseasca un echilibru pe pista si a incheiat ziua pe locul 10, la 2.2 secunde in urma lui Verstappen. Britanicul a parcurs 42 de tururi.

Debutantul Mick Schumacher de la Haas s-a chinuit la randul sau cu aderenta pe pista, fiind clasat al 16-lea, penultimul, la 5.4 secunde in raport cu liderul.

Fiul legendarului Michael Schumacher a parcurs doar 15 tururi. Doar Bottas a acoperit mai putine tururi.



Verstappen, cel mai rapid in prima zi a testelor din Bahrain. Mercedes s-a chinuit pe pista