Formula 1

Verstappen castiga primul sprint de calificari in F1

Sursă foto: https://twitter.com/redbullracing

Circuitul de la Silverstone gazduieste la finalul acestei saptamani un program pilot, cu o sesiune de calificari vineri, un sprint de calificare sambata si cursa propriu-zisa duminica.

Sprintul de calificari (100 km / 17 tururi) a fost castigat de olandezul Max Verstappen, pilotul echipei Red Bull pornit al doilea din grila in urma calificarilor de vineri.

Lewis Hamilton a incheiat al doilea, dupa ce a pornise primul de pe grila.

Valtteri Bottas a completat podiumului sprintului de calificari.

Primii trei clasati au primit si puncte (3-2-1) in clasamentul pilotilor.

Daca se va dovedi un succes, formatul testat la Silverstone va fi implementat la scara intregului sezon in 2022, cand in Formula 1 vom avea monoposturi noi cu mai putina incarcare aerodinamica pentru facilitarea depasirilor.

In topul 10 din calificarile sprint au mai incheiat Charles Leclerc (Ferrari), Lando Norris (McLaren), Daniel Ricciardo (McLaren), Fernando Alonso (Alpine), Sebastian Vettel (Aston Martin), George Russell (Williams) si Esteban Ocon (Alpine).

Sprintul de sambata a fost lipsit de incidente majore, singurul eveniment notabil fiind iesirea de pe pista a mexicanului Sergio Perez (Red Bull).Verstappen castiga primul sprint de calificari in F1