Formula 1

Verstappen castiga Marele Premiu al Frantei cu depasire asupra lui Hamilton in penultimul tur

Sursă foto: https://twitter.com/redbullracing/

Batalia dintre Max Verstappen si Lewis Hamilton a continuat si pe circuitul Paul Ricard de la Le Castellet, unde duminica a fost programat Marele Premiu de Formula 1 al Frantei.

Olandezul Max Verstappen de la Red Bull Honda a obtinut victoria asupra rivalului sau britanic de la Mercedes, reusind depasirea castigatoare in penultimul tur din cele 53 programate.

Verstappen a pornit din prima pozitie a grilei de start, dar a pierdut conducerea cursei imediat dupa start, cand a ratat intrarea intr-un viraj de viteza.

Hamilton a condus cursa pana la primul pit stop programat, cand pierdut sefia intrecerii din Hexagon in fata pilotilor de la Red Bull.

Sergio Perez a trecut pe conducere pentru cateva tururi, dupa care Verstappen si-a recastigat pozitia fruntasa.

Olandezul a reusit pe harduri sa se distanteze la aproape trei secunde in fata lui Hamilton si a fost primul care a intrat a doua oara la boxe, cu 20 de tururi ramase pana la final.

Hamilton a revenit la conducere, dar n-a reusit sa-si asigure un avans prin care sa-si adjudece victoria in Marele Premiu al Frantei.

Cu pneuri mai proaspete Verstappen l-a atacat si depasit pe Hamilton in penultimul tur al cursei.

O manevra prin care olandezul isi mareste ecartul in fruntea clasamentului pilotilor.

Podiumul din Franta a fost completat de mexicanul Sergio Perez, de asemenea de la Red Bull Honda.

Au mai incheiat in puncte Valtteri Bottas (Mercedes), Lando Norris (McLaren), Daniel Ricciardo (McLaren), Pierre Gasly (Alpha Tauri), Fernando Alonso (Alpine), Sebastian Vettel (Aston Martin) si Lance Stroll (Aston Martin).

Pilotii Scuderiei Ferrari au incheiat cursa in afara punctelor, bifand o noua cursa de uitat. Carlos Sainz jr. a fost al 11-lea, in timp ce monegascul Charles Leclerc a incheiat pe locul 16, fiind depasit cu un tur de lider.



Verstappen castiga Marele Premiu al Frantei cu depasire asupra lui Hamilton in penultimul tur